Đere do prve pobede u karijeri na AO: Laci spreman za veliki duel protiv Dimitrova, Đoković na vidiku

 
 
 ≫ 
  • 0

Malo zaustavljenje, ali dobar posao Lasla

Srpski teniser Laslo Đere uspešno je startovao na Australijan Openu pošto je u četiri seta eliminisao kvalifikanta iz Belgije, Zizua Bergsa sa 6:4, 1:6, 6:4, 6:1.

Sunce je veoma jako u Melburnu, vrućina ivici izdržljivosti u popodnevnim časovima, ali je Đere uspeo na terenu 14 da se domogne trijumfa nakon nešto više od dva i po sata igre.

Bergs je prošao kroz kvalifikacije, duplo je lošije rangiran od predstavnika Srbije, ali je u jednom setu pokazao zube i potencijal da u budućnosti bude bitan faktor u svetskom tenisu.

Đere je, sa druge strane, opravdao ulogu favorita, ali u jednom momentu je bilo veoma opasno i moglo je da ode u dalje komplikacije.

Nakon osvojenog prvog seta, protivnik je za manje od pola sata izjednačio, a onda je u trećem došao do 3:1.

Laslo Đere Foto: Telegraf.rs

To je bio alarm za Lacija koji je pojačao fizičku aktivnost na terenu, počeo da se kreće mnogo brže i da bude otporniji na protivnika koji je takođe iz tipa brzih i pokretljivih igrača.

Izjednačenje na 3:3 i ribrejk je prethodio još jednom brejku Bergsa, ali nakon toga slede tri gema i preokret od 3:4 na 6:4.

Ta sredina trećeg seta je bio poslednji trzaj Belgijanca, jer je Đere uspeo lako da produži korak do povredi koja ga dovodi na okršaj protiv Grigora Dimitrova koji je u tri seta bio bolji od Aslana Karaceva.

Projektovano, ukoliko Laso slavio protiv Bugarina, mogao bi da se nađe pred duelom sa Novakom Đokovićem koji sada ima prepreku više do trećeg kola.

Interesantno je da je ovo prva pobeda Đerea u glavnom žrebu Australijan Opena, iako mu je ovo već peto učešće.

(Specijalni izveštač iz Melburna, Miloš Bećagović)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA