Nadal se mučio na startu AO, pa dočekao da se rival "ugasi"

 
 ≫ 
  • 4

Drejper je bio ravnopravan rival sve do početka 4. seta

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u 2. kolo Australijan opena, pošto je u četiri seta bio bolji od Britanca Džeka Drejpera - 7:5, 2:6, 6:4, 6:1!

Meč je trajao tri sata i 40 minuta, a Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Mekenzija Mekdonalda koji je u pet setova savladao Brandona Nakašimu.

Zadavao je Drejper dosta problema Nadalu u prva dva seta. Štaviše, bio je ravnopravan rival - što pokazuje i sam rezultat. Rafa je u 8. gemu prvog seta imao prvu brejk loptu na meču, ali je tek onu u 12. iskoristio i dobio set sa 7:5.

Uprkos tome što je u najgorem trenutku izgubio svoj servis, Drejper je na startu drugog seta pokazao da je kvalitetan igrač. Vezao je četiri gema, uz dva brejka, poveo sa 4:0 i do kraja rutinski odradio posao za 1:1 u setovima - 6:2.

Međutim, u trećem setu je počeo da se žali na grčeve i polako je posustajao. Sredinom istog tražio je malu medicinsku pomoć, dobio je i masažu, ali je Nadal u tim trenucima već imao brejk viška.

Izgledalo je tada kao da je set gotov. Rafa je imao 4:1, Drejper problema sa nogama, da bi Britanac u međuvremenu vezao tri gema i vratio dramu. Dramu koja je dostigla vrhunac u 10. gemu.

Rafael Nadal Aaron Favila

Nadal je vodio 30:0 na Džejkov servis, rival se vratio na 30:30, potom spasio prvu set loptu, ali je kod druge napravio dve greške i dozvolio je Rafi da povede sa 2:1 u setovima (6:4).

Drejper je odlično otvorio 4. set, uzeo je brejk Rafi i onda je stao. Evidentno je bilo da nema snage i iskusni Nadal je u nastavku vezao šest poena za konačnih 3:1 u setovima. Uz napomenu da je Drejper imao dve brejk lopte u tom poslednjem gemu na meču - 6:1.

Video: Đoković o tome da li se oseća kao negativac: To je zbog medija koji su me tako predstavili

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    16. januar 2023 | 07:55

    U penziju kralju sljake da ti nije nje bilo ne bi ni bio u trci ca goat..pa zar nije najbolji svestran igrac kao Novak koji je na svim bojistima podjednako dobar..nepravedno je da samo na jednoj podlozi covjek bude najb svih vremena...Najbolji je onaj koji svudje dobar na svakom polju i koji je na prvom mijestu skoro dyluplo vise od Nadalal..idemo Noleeeee pasce i taj jedan slem razlike koji su ti oteli nedopustanjem da igras inace bi bilo 22 21 za tebe idemoooooo

  • Miki

    16. januar 2023 | 07:42

    Nemože Nadal daleko dogurati

  • Kiki

    16. januar 2023 | 10:07

    De se mučio,odradio dobar trening

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA