Ducijev rolerkoster na startu AO: Lajović slavio u pet setova protiv ukrajinskog veterana!

 
 
 ≫ 
  • 2

Ovo je bilo u Ducijevom stilu, ali se isplatilo

Ne može Duci bez drame! Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da savlada Ukrajinca Sergeja Stahovskog posle preokreta i pet setova sa 5:7, 6:4, 6:3, 5:7, 6:4 i plasira se u drugo kolo Australijan opena.

Ne može izgleda drugačije kada Duci igra ove sezone. Ipak, to je danas imalo smisla shodno da je u pravoj drami uspeo da prelomi susret protiv ukrajinskog predstavnika i da zakaže duel sa Aleksandrom Bublikom preko kojeg će morati do treće runde prvog Grend slema u sezoni.

Vidljivo je da naš predstavnik nije u nekoj najboljoj formi, ali je uspevao da dođe do prilika protiv Ukrajinca i da kontroliše svoje servis na najbolji mogući način. Već u prvom gemu je imao brejk loptu, a onda i u sedmom gemu, ali nijednu nije uspeo da iskoristi (4:4). Nakon toga se nastavilo bez većih problema na obe strane, čuvali su i Lajović i Stahovski svoje servis, sve do 12. gema kada je Duciju naglo popustila koncentracija te je dozvolio dve prilike protivniku da osvoji prvi set. Stahovski nije to učinio iz prvog puta, ali zato jeste iz drugog, tako da je sada korak bliži pobedi.

Lajović je izgleda u ovom momentu odlučio da neće dozvoliti još jedan neuspeh ove sezone, pa je zaigrao još bolje u nameri da mu se ne desi situacija slična onoj u prvom setu. U trećem gemu je sebi stvorio tri brejk šanse od kojih je iskoristio treću, a onda i potvrdio vođstvo za 3:1. Nastavila se dobra igra našeg predstavnika koji je još jednom oduzeo servis Ukrajincu i ponovo ga potvrdio za velikih 5:1. Ipak, tada Duci ponovo ulazi u svoju sivu zonu i suočava se sa osam uzastopnih poena protivnika koji je za manje od pet minuta stigao na 5:4. Bila je tu još jedna prilika i servis da se reši drugi set i to je Dušan učinio, te je ubrzo rezultat bio 1:1 u setovima (6:4).

Zabrinuo nas je Dušan u prvom setu, ne toliko igrom koliko rezultatom. On je i u prvom setu prikazivao dobru igru, ali je protivnik iskoristio jedinu ukazanu šansu. Sada je bio Lajović mnogo oprezniji, te je za 27 minuta prešao u prednost protiv Stahovskog koji nije bio oprezan u prvom i devetom gemu, te je srpski predstavnik iskoristio prve ukazane prilike i sa dva brejka skroz preokrene rezultat (6:3).

 Taman kada smo se ponadali da je Dušan uspeo da prevagne i da će polako krenuti ka pobedi, izgubio je čak tri puta servis u četvrtom setu. Jeste napravio dva brejka, ali nije za pohvalu to što je Stahovski, koji je daleko od one forme koja ga je krasila pre nekih 5-6 godina, uspevao da se održava u igri protiv Dušana. Jasno je bilo, drama je na vidiku (5:7).

Pratili su se Duci i Stahovski u poslednjem setu, bili oprezni svesni situacije da jedna greška može da odvede u poraz. U toj igri nerava Lajović je u 10. gemu došao do četiri vezane meč lopte. Ne bi Dušan bio Dušan da nije uspeo i to da zakomplikuje. prokockao je to, ali je stvorio još jednu, pa još jednu... Ali, tu iskoristio i zaključio meč.

Pre meča:

Dušan nije baš najbolje ušao u ovu sezonu pošto je na ATP kupu, igrajući za Srbiju, poražen dva puta - od Miloša Raonića i Jan Lenard Štrufa.

Sa druge strane, Stahovski je prošao kroz kvalifikacije prvog Grend slema u sezoni, a onda je odigrao Grejt Oušn Roud turnir u Melburnu gde je ispao u drugom kolu.

Duci i Stahovski su se do sada sastajali četiri puta, te je ukrajinski predstavnik slavio u tri navrata, dok je Lajović bio bolji samo u poslednjem duelu koji je odigran 2018. godine u Monaku.

Video: Novak o Kirjosu: Nemam previše poštovanja prema njemu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA