Nagradni fond za Australijan open: Manje novca za finaliste, više za one koji ispadnu ranije

 
  • 0

Izvršene korekcije u odnosu na prethodnu godinu

Još samo mesec dana ostalo je do početka prvog Gren slema u sezoni, pa je došao red na organizatore da obelodane detalje o nagradnom fondu. Australijan open je, očigledno na inicijativu Novaka Đokovića, povećao nagrade za nižerazredne tenisere, a novčane sume za pobednika i polufinaliste su manje nego pre godinu dana.

Osvajača trofeja očekuje za trećinu manja nagrada nego na prethodnom turniru, pa će tako u svoju kasu staviti 2.750.000 australijskih dolara. Finalistu očekuje 27 odsto manje novca, odnosno 1.500.000 australijskih novčanica, dok će polufinalisti dobiti za 18 odsto umanjenu svotu, tačnije 850.000 dolara. Nagrada za četvrtfinale nije menjana, a za ostale runde je povećana.

Oni koji ispadnu u prvom kolu dobiće 100.000 dolara, eliminacija u drugom kolu dobiće 150.000 dolara, za treće kolo je spremno 215.000 dolara, dok plasman u osminu finala nosi 320.000 dolara.

Podsetimo, turnir počinje 8. februara, a veliko finale biće odigrano 21. februara. Novak Đoković će se, naravno, naći u žrebu i braniće titulu osvojenu prethodne sezone.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA