Đoković o diskvalifikaciji Zvereva: "Neću podsticati ATP na kažnjavanje igrača, zašto bih to uopšte radio?"

 
 
 ≫ 
  • 5

Najbolji teniser sveta istakao je da je diskvalifikacija adekvatna, ali da je Nemac pravilno postupio u izjavi nakon čitavog haosa

Uspeo je Novak Đoković da se posle pobede nad Karenom Kačanovim plasira u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju. Ruski teniser pružio je otpor u drugom setu, koji je otišao u tajbrejk, ali to je bilo sve što je mogao protiv najboljeg na svetu.

Naš Nole je na konferenciji za medije pričao i o nemilim scenama koje smo noćas videli na turniru u Akapulku, gde je treći teniser sveta, Aleksander Zverev diskvalifikovan nakon što je posle meča u dublu sa Melom udarao reketom stolicu glavnog sudije u nekoliko navrata jako agresivno.

On se ne slaže sa akcijama koje je Zverev pokazao na tom meču, kaže da je diskvalifikacija adekvatna, a prisetio se slučaja sa US Opena kada je pogodio linijskog sudiju u glavu.

- Video sam video iz Akapulka, čuo sam i Sašinu izjavu, on shvata da je to bila greška. Razmem frustraciju ponekad na terenu, osetite to u žaru borbe, mnoge stvari vam tada prolaze kroz glavu. I ja sam često pravio greške u prošlosti, gde sam imao tenziju na terenu. Razumem kroz šta prolazi, ali ne slažem se sa njegovim akcijama. Reči su to objasnile, rekao je da njegove akcije nisu bile prigodne. Diskvalifikacija nije bila stroga kazna, bila je ispravna u takvoj situaciji. Naravno da je strašno za igrača da bude diskvalifikovan, pre godinu i po dana sam imao nešto slično kada sam diskvalifkovan sa Grend slema zato što sam slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom. To je greška i moram da je prihvatim. Nadam se da će razmisliti o tome, da neće dopustiti da se to ponovi, da će tome prići zrelije u budućnosti.

Ipak, ističe da neće nikada podsticati ATP da kažnjava igrače ili da ih uklanja sa turnira. Kaže da nije ni u poziciji da to radi, a da to ne želi.

- Pogledajte, siguran sam da će ATP i zvaničnici pregledati video, pričati sa sudijom, uzeti vreme da odluče šta žele. Nikada neću podsticati ATP na diskvalifikaciju ili novčano kažnjavanje igrača, nisam u poziciji da to uradim, zašto bih to radio? Slažem se sa onim što je Saša rekao, da je napravio grešku, da nije bilo pogodno ponašanje, da je otišao predaleko. Podržavam takvu izjavu, svi smo mi ljudska bića, pravimo greške. Ne bih se složio sa njim da je on jedini koji je to uradio to do sada, bilo je mnogo drugih primera igrača koji su udarali reketom od stolicu sudije. Dešavalo se, bacali su flašice, torbe, druge stvari, izgovrali su loše reči. Rekli ste mi da je Saša jedini bio toliko agresivan, ali to nije slučaj... 

Kaže Đoković da mu se dopada to što provodi više vremena sa svojom porodicom u Dubaiju i da je to prvi turnir gde je situacija takva.

- Ovo je prvi put da je porodica sa mnom na turniru i uživam u tome nakon svega što se desilo u skorije vreme. Treba mi da osetim toplinu, ljubav i brigu sa njihove strane. Naravno, ove godine imam drugačije uloge. Otac, suprug, igrač, brat sam... Moji su roditelji stigli juče takođe. Lepo je što su svi oni sa mnom i navijaju za mene, provodimo kvalitetno vreme. Na plaži smo tokom dana, mečevi kreću kasnije tokom dana, tako da mi to daje da provodim više vremena sa njima i to mi odgovara.

Video: Zverev na strani svog prijatelja Novaka: Imao je vizu, zar ne? Sigurno ne bi putovao ovamo na sreću!

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    23. februar 2022 | 21:58

    Lepo je videti te opet na terenu u punoj snazi! Idemo Nole!!!

  • Oki

    23. februar 2022 | 19:39

    Zasto nole ne kazes samo nemam nikakav komentar dokle vise,kad je tebi bilo tesko svi su te iskulirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA