Telegraf u Dubaiju, 2. dan: Sirene, pad šampiona i Novakov ruski test

 
 ≫ 
  • 2

Stajali smo ispred neko vreme, vatrogasci i hitna pomoć su odradili uvežbanu akciju, a onda sam morao do recepcije po novi ključ jer sam stari ostavio u sobi dok sam bežao od imaginarne vatre. Ja se spasih, ali Aslan Karacev ne.

Alarm mi jutros nije bio potreban. Kad je sirena počela da zavija uz obaveštenje o brzom napuštanju hotela, mislio sam da se neko šali. Ipak, obučem šorc i papuče, krenem na vrata, kad ispred - član osoblja. Protivpožarni dril, kaže, pratite instrukcije. Eto, i kada Novak Đoković odmara, ja ne mogu.

Stajali smo ispred neko vreme, vatrogasci i hitna pomoć su odradili uvežbanu akciju, a onda sam morao do recepcije po novi ključ jer sam stari ostavio u sobi dok sam bežao od imaginarne vatre. Ja se spasih, ali Aslan Karacev ne.

Branilac titule je izgledao malokrvno na terenu, nije mogao ništa da uradi kako bi sprečio svoju eliminaciju od strane Mekenzija Mekdonalda na startu turnira. Glava mu je bila zamotana u peškiru tokom nekoliko pauzi, ali je bilo previše propusta u igri da bi to pomoglo.

Brzo sam se sa glavnog terena prebacio na drugi po veličini gde je igrao budući Novakov protivnik. Ispostavilo se da je to Karen Kačanov koji je na snagu forhenda izbacio Aleksa De Minaura.

Čekajući da se raziđe malo masa, proleteo sam pored grupice korejskih navijača koja je srećno mahala zastavicama. Njihov pulen Kvon je u dva seta bio bolji od Ivaške. U tim momentima se već smrklo, krenuo sam na neku hranu, šta god mi dali, jer sam prvog dana u naletu zaboravio da jedem. Čitav dan.

No, da svarim neki libanski delikates pobrinuli su se Siner i Fokina gde je Italijan bio na teškim mukama, ali je uspeo da pretrči Španca i tesno ga savlada. Za sami kraj programa su ostali Andrej Rubljov i Den Evans, te Šapovalov i Fučoviča.

Sam Rubljov je posle meča otkrio da je u hotelu sam sa sobom sedeo i mislio o porazu. A, stigla je pobeda, a onda i sa njegove strane pozitivne reči za Novaka.

Više je sve trebalo da zabrine Šapovalova koji je umalo krenuo sa pakovanjem kofera. Posle dva i po sata igre je kompletiran preokret i skinut znoj sa čela. Meni lično znoja danas nije bilo, nisam trčao, a i vetar je ponovo duvao. Kaže Adel, lokalac sa kojim sam pričao u obližnjem pabu, da će tako biti i narednih dana.

Neka makar duva u dobrom smeru za Novaka i Filipa.

Video: Novaka navijači dočekali kao božanstvo, pogledajte reakciju kada je prošao pored njih

(Izveštač iz Dubaija, Miloš Bećagović)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    22. februar 2022 | 23:53

    Шта је ово? Литерарни рад неког дечака... Шта све трпи тастатура...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA