Đokoviću se klima tron: Evo ko stoji Medvedevu na putu do titule u Meksiku i preuzimanja 1. mesta na ATP listi

Turnir u Akapulku startuje u ponedeljak, 21. februara, i trajaće do 26. februara, a veoma lako bi moglo da dođe i do smene na prvom mestu

  • 8
Novak Đoković, Danil Medvedev, bitka za prvo mesto ATP liste Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Andrew Schwartz/SplashNews.com/Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đokovićiz nedelje u nedelju obara rekord za najduži "staž" na prvom mestu ATP listi, on broji već 360 nedelja. Ipak, taj niz bi mogao uskoro da se prekine, makar na dve nedelje, pošto sve zavisi od nastupa Danila Medvedeva u Akapulku, a delimično i od samog Srbina koji će u istom periodu nastupati u Dubaiju.

Đokovića bi moglo dosta da košta i to što je propustio Australijen open, čime je izgubio 2000 bodova, ali ipak, nije ni sve tako crno za našeg tenisera.

Postoji nekoliko mogućih scenarija prema kojima bi Medvedev za dve nedelje mogao da zasedne na prvo mesto na ATP listi. Njegov prvi i jedini najsigurniji scenario je da osvoji turnir u Akapulka, čime će, bez obzira na to šta Đoković uradi u Dubaiju, zauzeti "tron".

Pored ovog načina, Medvedev može do prvog mesta čak i u slučaju da Novak bude samo "korak ispred", odnosno, ukoliko Medvedev stigne do finala, a Đoković ne osvoji titulu u Dubaiju, ako Medvedev stigne do polufinala, a Đoković ne dođe do finala...

Ruku na srce, ima čemu Novak da se nada, pošto je turnir u Akapulku prejak. Od najboljih šest tenisera sveta, čak se pet prijavilo za taj turnir, a žreb je malo i pogledao ruskog tenisera.

Medvedev će u prvom kolu igrati protiv Benoa Pera, da bi ga u drugom trebalo da ga čeka Pablo Anduhar. Projektovan žreb dalje glasi - Tejlor Fric, s Nadalom bi trebalo da se sastane u polufinalu, dok bi ga u finalu čekali Aleksandar Zverev ili Stefanos Cicipas.

Biće teško, ali bitno je da Novak ima šanse da zadrži prvo mesto čak i posle ovog turnira.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владо

    20. februar 2022 | 09:42

    Брига га за прво мјесто, а и за титуле. Остварио је свој животни и спортски сан, ако више и не буде играо тенис. Добијао је Федерера и Надала и док су били у најбољој форми. Пар финала је губио кад није требало, али то је спорт. Искрено бих волио да почне да игра, да се још мало ужива у тенису, јер када напусте он и Надал, тенис ће пасти да доста нижи ниво.

  • Tiki

    20. februar 2022 | 09:38

    Napred Nole!

  • Kiza i Komina

    20. februar 2022 | 10:13

    Daj bre ljudi oladite malo, nije nam život Nole i njegovo prvo mesto, njegova učešća ili neučešća, njegova odluka oko vakcinacije. Danas ima toliko lepih sportskih dogadjaja, finale Kupa Koraća, toliko fudbala širom Evrope i kod nas, a vi za naslovnicu birate špekulacije oko Novaka. Izabrao je put, poštujem, ali ne mogu da oplakujem svaki dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA