Umro svetski šampion (26) nakon kratke bolesti

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Još jedna tužna vest dolazi nam iz Kenije. Tamošnji list "The Nation" javio je da je Kipjegon Bet (26) preminuo u bolnici nakon zdravstvenih problema i komplikacija.

U izveštaju se navodi da je uzrok smrti oštećenje jetre i većeg broja organa i da je Bet proveo nekoliko dana u bolnici nakon što je prijavio da se ne oseća dobro i izbacivao krv.

Njegova sestra Pjuriti Kirui, inače atletičarka na 3000 stiplčejs, potvrdila je tužne vesti nakon poziva koji joj je uputila članica Atletskog saveza Kenije Barnaba Korir.

Bet je inače bivši svetski šampion do 20 godina iz 2016. godine na 800 metaram i vlasnik srebra sa Svetskih štafeta 2017. u disciplini 4x800 kao i svetsk bronze na 800 metara 2017. u Londonu.

Kipjegon Bet je bio suspendovan nekoliko godina kasnije jer je bio pozitivan na zabranjenu supstancu EPO, ali se vratio 2022. i nikada nije povratio staru slavu i nivo na kom je bio.

Vest dolazi svega mesecv dana posle smrti Rebeke Čeptegei, kenijske atletičarke koju je muž zapalio. Ona je u bolnici podlegla povredama nekoliko dana nakon užasnog napada.

(Telegraf.rs)

Video: Majka Adriane Vilagoš blista posle sjajne godine: "Jako sam ponosna, nekad se previše..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA