Anja Lukić i Ivana Ilić otkrivaju velike planove: "Možemo da ulazimo u finala velikih takmičenja"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Trinaesti po redu Sajam sporta održan je tokom vikenda na Adi Ciganliji, a Telegraf je tradicionalno posetio štand Srpskog atletskog saveza i tom prilikom razgovarao sa najboljim atletičarima naše zemlje.

Ivana Španović je otkrila da nastavlja karijeru, Adriana Vilagoš iznela svoje planove za naredni period, a imali smo priliku da popričamo i sa predstavnicama Srbije u sprintu.

Anja Lukić se primarno takmiči u disciplini 100 metara prepone i nada se boljim rezultatima u narednoj godini, iako je zadovoljna i tek proteklom.

- Pre svega, mislim da u poslednjih par godina atletika kod nas zaista dosta napredovala. Evo već ove godine smo imali 17 učesnika na Evropskom prvenstvu, 5 na Olimpijskim igrama, što je stvarno odličan uspeh za Srbiju. Što se tiče mog napretka zadovoljna sam. Nažalost, nisam se kvalifikovala na EP i OI, ali sam zadovoljna u kom smeru ide i nadam se da se vidimo u Los Anđelesu.

Na nju se nadovezala i Ivana Ilić, atletičarka specijalizovana za 100 i 200 metara.

- Ono što bih dodala je to da se Srbija kandidovala da 2028. bude domaćin Evropskog prvenstva. Ono što nas sve raduje je izgradnja tog stadiona. Što se tiče mog napretka i ove cele sezone, reći ću da sam zadovoljna. Učestvovala sam na EP za seniore, tako da u sledeću godinu ulazim sa još većim ambicijama i željom da držim lične rezultate i državne.

Atletika, Sjam Sporta 2024 Foto: Nikola Tomić

Od ove godine štafete su u fokusu kada je u pitanju Srbija, pa su tako dame na 100 metara već pokazale boljitak.

- Zapravo mislim da stvarno možemo daleko da doguramo sa štafetom, ako ne i da ulazimo u finala velikih takmičenja. Ove godine smo krenuli ozbiljnije da vežbamo štafetu i već smo dva puta istrčale državni rekord. U odnosu na prethodnu godinu spustile smo 30 stotinki, tako da mislim da ako ovako nastavimo da ćemo daleko dogurati - ističe Anja Lukić, a dopunjuje je Ivana:

- Takođe, slažem se da moramo više da se srećemo na treninzima, da moramo da vežbamo i mislim da će štafeta u budućnosti biti sjajna, i muška i ženska, naravno - kaže Ilićeva. Pored njih dve Milana Tirnanić i Katarina Vreta su učestvovale u postizanju velikih rezultata tokom 2024.

Jedna od sestara Lukić ističe da su plasmani na velika takmičenja njeni ciljevi za 2025.

- Pa, očekujem prvo da spustim dosta lični rekord na 60 metara prepone i da učestvujem na EP i SP u dvorani, a zatim se u Tokiju u septembru održava SP, gde se nadam da ću učestvovati, to bi bilo moje prvo SP.

Atletika, Sjam Sporta 2024 Foto: Nikola Tomić

Slično razmišlja i Ivana.

- Neću biti lažno skromna, naravno da su EP i SP glavni cilja za sledeću godinu i uradiću sa svojim trenerom sve ono što je do nas da to i ostvarimo.

(Telegraf.rs)

Video: Armin Sinančević se otvorio za Telegraf: "Imao sam povredu ramena, ciljam preko 22 metra"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA