Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom, pa poručio: "Na leto da napadnemo rekord"

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Održan je i trinaesti po redu Sajam sporta na Adi Ciganliji, a tom prilikom, Telegraf je posetio štand Srpskog atletskog saveza.

Kao i uvek, bili su prisutni neki od srpskih atletičara, a tom prilikom porazgovarali smo sa trkačem Aleksom Kijanovićem.

Kako je istakao, drago mu je što ima priliku da uveliča jednu ovakvu manifestaciju...

- Već nekoliko godina zaredom, prisustvujem ovom Sajmu sporta, na štandu Srpskog atletskog saveza. Kao i svake godine, primetim da je naš štand jedan od najpunijih, i ima mnogo dece, koja kroz zanimljive radionice odgovaraju na neka pitanja iz atletike, što je svakako značajno, jer to je svakako jedna dobra promocija sporta, jer ovde roditelji dovedu decu da isprobaju sve sportove, da vide koliko se ozbiljno pristupa tome, tako da verujem da je ovo jedan dobar način, da se taj sport, i timski duh i sam trening promoviše - počeo je Kijanović.

Dotakao se i prvenstva Starog kontinenta u Rimu...

- Prvenstvo u Rimu je bilo jedinstveno iskustvo za mene. Moj prvi nastup na prvenstvu Evrope na otvorenom. Veoma sam zahvalan Savezu, što se borio do zadnjeg dana za mene da se kvalifikujem, iako je to bila neka tehnička stvar, što se tiče same Evropske atletike. Samo učešće tamo je bilo jako veliko iskustvo, naučio sam neke nove stvari tamo, i svakako će mi jako značiti u nastavku karijere.

Što se dosadašnjeg dela sezone tiče...

- Sezona kao sezona, ne mogu da kažem da je bila neuspešna... Bila je svakako, ne do kraja uspešna. Ono čemu sam se nadao bio je lični rekord u najmanju ruku, a potencijalno i državni rekord. To nije došlo ove sezone, par trka je bilo jako dobro, ali da kažem neke sitnice su to odlučile da taj rezultat ne dođe. Svakako ću se potruditi da u sledećoj sezoni to ostvarim, jer vidim kroz neke stvari u treningu da sam to mogao.

Tu je i neizostavno nadmetanje sa bratom Boškom...

- Boško je stvarno ove sezone trčao odlično. U svojoj disciplini je bio u nekom malom padu, ali je na sto metara izvanredno istrčao trku. Sve se složilo, i trka, i uslovi, vetar... Znači, imao je zaista odličnu trku. To je za mene motiv više da prosto... Znam ja, da iako on obori rekord, to je samo novi rezultat koji ja treba da preteknem. Ako neko treba da obori državni rekord, a da to nisam ja, to bi mi bilo najdraže da je to moj rođeni brat Boško. Znam koliko se i on trudi, koliko se posvećeno bavi sportom, i šta god da je uradio, znam da je zaslužio sto odsto.

Što se planova i ciljeva tiče...

- Planovi za narednu godinu su pre svega, prvenstvo Evrope u dvorani. Trenutno je kvalifikacioni standard, i taj neki sistem jako nepovoljan za mene, zato što se tu dosta gleda 100 metara, ali ja ću naravno da se potrudim, i daću sve od sebe, da kroz neke druge trke i eventualno ispunjenje norme, se plasiram na to prvenstvo. Na leto, za sada nismo još o tome pričali, ali svakako obaranje ličnog rekorda i potencijalno državnog - podvukao je Kijanović.

(Telegraf.rs)

Video: Jovančević za Telegraf govorio o EP, povredi i rezultatima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA