Završen prvi "Ironman" u Beogradu: Srpkinje završile na podijumu!

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić uručio je danas medalje i pehare najboljim „Ironman” takmičarima.

Ova trka održana je po prvi put u Beogradu i okupila je 1.000 takmičara iz 60 država.

"Mts Ironman 70.3 Belgrade” trka, spektakl koji nije viđen u istoriji Srbije postavio je srpsku prestonicu na međunarodnu mapu triatlona, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

- Beograd je danas bio centar svetskog triatlona. Uprkos izuzetno teškim vremenskim uslovima, entuzijazma i dobre energije nije manjkalo i Srbija je dobila prve „Ironman” pobednike. Organizaciono veoma zahtevna trka, zahvaljujem Gradu Beogradu, svim partnerima i sponzorima na podršci i pomoći da danas sve protekne u najboljem redu. Naš prioritet je bezbednost takmičara i to smo ostvarili. S obzirom na vremenske prilike, oni su zaista svi zaslužili ovu titulu - izjavio je Darko Savić, predsednik Upravnog odbora „Mts Ironman 70.3 Belgrade” trke.

Organizatori su posebno ponosni što je trka protekla u najboljem redu, bez povreda i incidenata na stazi, uz ogromno zadovoljstvo takmičara, s obzirom na otežane vremenske uslove i da je bezbednost učesnika i posetilaca prioritet i najveća pažnja je posvećena tom aspektu.

- Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu ovog septembra u Beogradu je dobio novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja „Ironman" - dodaje se u saopštenju.

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao, osvojivši slot za Svetsko prvenstvo u Marbelji, Gergo Nemet iz Mađarske sa rezultatom 4:03:06.

Drugo mesto osvojio je Italijan Gabriel Grimaldi ostvarivši rezultat 4:12:33 minuta. Bronzana medalja pripala je predstavniku Poljske Pavelu Mitrusu koji je zabeležio rezultat 4:13:54 minuta.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Poljakinja Malgorzata Granicka 4:40:45, Jana Kubkova iz Slovačke zauzela je drugo mesto sa 5:03:14, a treća je bila Marija Šinkevič sa 5:05:30 sati.

Današnja Ironman 70.3 trka predstavljaja je prvenstvo Srbije u triatlonu. Šampion je Vladimir Danko, drugo mesto osvojio je Nemanja Ristović, dok je bronzana medalja pripala Bojanu Đuriću.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Nina Turković, druga je bila Mirjana Ranković, a treća Natalija Simonova.

Organizatori su u saopštenju naveli da su ponosni što je trka protekla u najboljem redu, bez povreda i incidenata na stazi, s obzirom na otežane vremenske uslove.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu ovog septembra u Beogradu je dobio novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja Ironman. Sporazum o organizaciji prvog srpskog Ironmana-a potpisali su Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja 11TRI i Henrik Brovel, regionalni direktor Ironman Europe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA