Habuš ponosan pred IRONMAN u Beogradu: "Biće preko 1000 učesnika, ovo je velika stvar za naš grad!"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš govorio je pred potpisivanje važnog memoranduma za srpsku atletiku i srpski sport, sa Ironman organizacijom.

Istakao je da Beograd očekuje veliki događaj, koji se prvi put održava u Beogradu.

- Još jedan spektakl očekuje Beograd i Beograđane. Ne osvrćemo se na vreme, Ironman je jedna od najtežih disciplina, oni će imati posebnu satisfakciju i osećaj kada završe trku na ovako teškim vremenskim uslovima. Ali jedna manifestacija, koja je dobrodošla za promociju Beograda i ove destinacije - rekao je Habuš.

Spreman je ogroman broj učesnika, preko hiljadu njih, što će biti fantastično za promociju grada.

- Biće preko hiljadu učesnika, što je veoma značajan događaj za prvo takmičenje koje Ironman organizuje u Beogradu, tako da, to je još jedan pokazatelj. Toliko često govorimo da je Beograd poželjna i povoljna destinacija za sve rekreativce koji žele da dođu - dodaje Habuš.

Na kraju je istakao jasne ciljeve kojim će se baviti na predstojećem događaju.

- Na ovom Ironman-u ću gledati šta je sve novo u pitanju. Ono što ćemo mi raditi je kontinuirana promocija i rekreacija i zdravog načina života. Zato smo danas ovde, da potpišemo memorandum o saradnji sa Ironman-om, gde ćemo raditi na tome da se uključi što veći broj mladih stručnjaka u organizaciju. Isto tako da probamo da oživimo pomalo zamrli pokret volonterizma. Sve u cilju lepšeg i zdravijeg života kroz sport - zaključio je Habuš.

Učesnici prvog IRONMAN takmičenja u Srbiji, započeće svoju sportsku avanturu plivajući 1,9 km u mirnoj vodi Savskog jezera. Trku nastavljaju na biciklima, na stazi ukupne dužine od 90 km, koja će biti podeljena u dva kruga. Gotovo ravna biciklistička ruta omogućiće takmičarima da ostvare izuzetno brzo vreme na biciklu dok uživaju u predivnom pogledu na beogradski pejzaž.

Staza za trčanje od 21 km, osmišljena je da takmičarima predstavi najlepše od Beograda. Trčeći uz Savu, od Ade Ciganlije do Kalemegdanske tvrđave, takmičari će moći da vide spoj tradicionalnog i modernog Beograda.

IronMan 70.3 je popularna serija trka na srednjim distancama u okviru IRONMAN brenda, koji je poznat po ekstremnim triatlonima. Ova serija je nazvana „70.3“ jer uključuje polovinu udaljenosti tradicionalnog "AjronMen" triatlona, koji zahteva 3,86 km plivanja, 180,25 km vožnje bicikla i 42,2 km trčanja.

Ove trke privlače širok spektar učesnika, od amatera do profesionalnih triatlonaca. Ova serija trka postala je popularna širom sveta zbog svoje izazovnosti i mogućnosti da se testira fizička izdržljivost, izdržljivost i mentalna snaga u dužem vremenskom periodu. Pobednici IRONMAN 70.3 trka se kvalifikuju za svetsko prvenstvo IRONMAN 70.3, gde se takmiče protiv najboljih triatlonaca iz celog sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Tajrik Džons posle debija pred Grobarima, šta kaže o Obradoviću, kako mu se sviđa Beograd i Srbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA