Adriana Vilagoš juri "dijamante" u Briselu: Evo koliko novca bi mogla da zaradi, ali i kakve je nagrade čekaju

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najpoznatije atletsko takmičenje, popularna Dijamantska liga ovog petka i vikenda ulazi u svoju završnicu, pošto ćemo u Briselu imati priliku da prisustvujemo i poslednjem mitingu za ovu godinu, dok će Srbija imati i dva predstavnika - Angelinu Topić, Milicu Gardašević i Adrianu Vilagoš.

Adriana Vilagoš je ove sezone učestvovala na tri mitinga u Dijamantskoj ligi i uspela je da dođe do 19 bodova, što joj je bilo dovoljno da se kao trećeplasirana plasira u veliko finale sa preostalih pet takmičarki.

Srpska atletičarka je osvojila prvo mesto u Hožovu u Poljskoj, bila je druga u Londonu, dok u Monaku završila na petom mestu i tako je i skupila određeni broj bodova.

Ona će sa sobom u Belgiji sada imati izuzetno tešku konkurenciju, pošto će pored nje bacati još i Flor Denis Ruiz Hurtado, Mehi Maloun Hardin, Makenzi Litl, Haruka Kitaguči i Viktorija Hadson.

Svaka od ovih takmičarki je bacala više od Adriane, sem Meki Maloun Hardin, te će Vilagoš imati izuzetnu priliku da nadmaši sebe i još jednom obroi rekord Srbije, koji je već nekoliko puta uspevala ove godine, a poslednji put i nedavno u Zagrebu.

Ovo će biti ujedno i velika prilika za Adrianu da zaradi određenu količinu novca, pošto Dijamantska liga i ovog puta obećava veliki broj nagrada, a svaka od takmičarki u finalu će dobiti nešto novca. Prvoplasirana će dobiti 30.000 dolara, dijamantski pehar i vajld kard za Svetsko prvenstvo u Tokiju idućeg septembra.

Potom, drugoplasirana će dobiti 12.000 dolara, a onda slede cifre od 7.000, 4.000, 2.500 i 2.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA