Umro monstrum koji je proslavljenu atletičarku živu zapalio

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bivši dečko i napadač proslavljene atletičarke iz Ugande Rebeke Čeptegei umro je u bolnici od posledica opekotina, koje su nastale nakon što je živu zapalio Rebeku.

Monstrum se zove Dikson Endiema, a kako prenose ugandski mediji, on nije otac dvoje dece koje je Rebeka imala.

Ona je umrla u bolnici nakon što je čak 75 procenata njenog tela bilo zapaljeno i izgorelo, a kao posledica toga i samog napada, njeni organi su počeli da otkazuju što ju je ubilo.

Dok je zapalio nju Dikson je zapalio i sebe, te je ležeći na istom odeljenju utvrđeno da mu je izgorelo 30 procenata kože, što je dovelo do sličnih posledica kao atletičarki, samo nešto sporije.

Rebecca Cheptegei rebeka cepetgei Foto: Gladys Chai von der Laage / imago sportfotodienst / Profimedia

Čeptegei je umrla prethodne srede uveče, a napadač se mučio sve do utorka, kada je i on izgubio život. Razlog koji se navodi da je bio okidač za zločin je navodna svađa oko zemljišta.

Ona je bila trkačica u krosu, dugoprugašica i maratonka, koja je nastupala na međunarodnom nivou, a poslednji put je završila na 44. mestu na Ženskom maratonu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Predsednik Olimpijskog komiteta Ugande (UOC), Donald Rukare, objavio je na društvenim mrežama svoje viđenje situacije.

- Saznali smo za tužnu vest o smrti naše olimpijske atletičarke Rebecce Cheptegei... nakon brutalnog napada njenog dečka. Ovo je bio kukavički i besmisleni čin koji je doveo do gubitka velike atletičarke. Njeno nasleđe će nastaviti da živi - napisao je Rukare.

(Telegraf.rs)

Video: Doček srpskih paraolimpijaca na aerodromu Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA