Angelina Topić u lovu na "dijamant": Evo koliko novca bi mogla da zaradi srpska heroina

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sada već tradicionalno atletsko takmičenje Dijamantska liga ulazi u završnicu ovog petka, kada ćemo u Briselu pratiti veliki broj najboljih atletičara sveta u nekoliko disciplina, a među njima i Angelinu Topić. Srpkinja je sebi obezbedila plasman među najboljih šest u skoku uvis.

Ona je na samo tri mitinga u ovoj sezoni uspela da dođe do 22 boda i tako sa petog mesta ukupno prođe u veliko finale. Angelina je upisala dve pobede u Dohi i Maroku, a takođe je zauzela i jedno treće mesto u Parizu, pa ćemo je opet gledati u kremu najboljih na svetu.

Konkurencija u glavnom gradu Belgije u petak će biti izuzetna i tu ćemo posmatrati samo najsjajnije atletičarke u ovoj disciplini. Dve Ukrajinke, dve Australijanke i dama iz Slovenije praviće joj društvo.

Prvi favorit svakako je svetska rekorderka Jaroslava Mahučik, koja je ove godine preskočila magičnih 2.10 metara i tako srušila Stefku Kostadinovu, a lične rekorde od preko dva metra imaju i njena zemljakinja Irina Geraščenko, kao i Nikola Olislegers i Elinor Paterson.

Topićeva je ove godine išla preko 1.98 metara i tako postavila državni rekord, nekoliko puta bila izuzetno blizu dva metra, a nedavno je došla do svetskog juniorskog zlata, samo mesec dana nakon teške povrede na Olimpijskim igrama. Ostaje nam da vidimo koliko je biser našeg sporta spreman, a sigurno će veliki motiv imati i u tome što je prošle godine na završnom mitingu bila treća.

Dijamantska liga kao i uvek obećava veliki broj nagrada, pa će tako svaka od učesnica završnog takmičenja dobiti određeni deo kolača. Prvo mesto se za uslove atletike bogato nagrađuje sa 30.000 dolara, prestižnim dijamantskim peharom i vajld kardom za Svetsko prvenstvo u Tokiju narednog septembra.

Za pozicije od druge do šeste takmičarke bi redom dobile 12.000, 7.000, 4.000, 2.500 i 2.000 dolara.

U subotu ćemo u Briselu u borbi za što viši plasman gledati i Adrianu Vilagoš i Milicu Gardašević, a kakav put njih očekuje saznaćete uskoro na našem sajtu.

(Telegraf.rs)

Video: Zlatna Angelina Topić stigla u Beograd!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA