Amputirao obe noge, vršnjaci mu se smejali, sada postao olimpijski šampion mesec dana posle svoje devojke!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sport i život pišu nekada najlepše priče i jednu takvu nam je priredila "porodica" Vudhol u Parizu. Samo mesec dana nakon što je Tara Dejvis-Vudhol postala olimpijske šampionka u skoku udalj, njen muž Hanter Vudhol je to učinio na Paraolimpijskim igrama!

On je u sredu u trci na 400 metara u kategoriji invaliditeta T62 bio brži od svojih kolega osvojivši ukupno peto odličje na najvećoj smotri svetskog sporta!

To je prethodno uspeo u Riju na 200 metara T44 kada je uzeo srebro, dok je tri puta dolazio i do bronze, na 400 T44 u Riju, 400 T62 u Tokiju i u miks štaferi 4x100 u Parizu. Ipak, ovo je daleko najveći uspeh, koji samo zaokružuje jednu sjajnu priču.

Nakon trke Hanter je uradio isto što i Tara mesec dana ranije i odmah priskočio u njen zagrljaj. Bila je to izuzetno emotivan momenat i dokaz da se naporan i zajednički rad uvek isplate na neki način.

Njih dvoje su se upoznali 2017. godine i od tada su nerazdvojni. Zajedno vode i Jutjub kanal, a u braku su od 2022. godine. Tara je tokom poslednje dve godine bila najveća rivalka Ivane Španović i prošle godine u Budimpešti je osvojila srebro iza Srpkinje.

Hanter je bez obe noge ostao sa jedanaest godina, kada su roditelji odlučili da ga podvrgnu amputaciji zbog tzv. "fibular hemimelia" odnosno nedostatka dugačke kosti u nozi. Tokom detinjstva je bivao predmet podsmeha zbog svog nedostatka, a odlučio je da se bavi atletikom kako bi sebi dokazao da može da ostvari svoje ciljeve u životu.

@floribrudy3 Hunter Woodhall joins his wife as an Olympic gold medalist in Paris ❤️🥇#paris2024 #lovestory #olympics #paralympics #motivation @Hunter Woodhall @Tara @The Woodhalls ♬ son original - Funny

Dobio je stipendiju na Univerzitetu Arkanzas, a zanimljivo je to što je i pre toga dostigao velike visine na POI u Riju i pre toga 2015. na Svetskom prvenstvu osvojivši i tamo srebro i bronzu.

Napredovao je iz godine u godinu, osvajao medalje, a pre Pariza ove sezone je bio i dvostruki osvajač srebra u japanskom Kobeu na SP.

(Telegraf.rs)

Video: Britanka došla u Priboj, pojela pljeskavicu i pobedila u trci: Svet je nekada zaista malo mesto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA