Ovaj čovek je supermen! Video paraolimpijca bez noge koji skače uvis je nešto najneverovatnije što ćete videti

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Poljski atletičar Łukaš Mamčarš privukao je veliku pažnju javnosti svojim izvanrednim nastupom u skoku uvis na Paraolimpijskim igrama u Parizu, i to, u kategorijama T42 i T63.

Mamčarš je poznat po tome što je nakon teške saobraćajne nesreće 2009. godine izgubio levu nogu.

Na Paraolimpijskim igrama 2024. godine, Mamčarš je u finalu skoka uvis u kategoriji T63 zauzeo sedmo mesto, skočivši 1,77 metara. Njegov rezultat dodatno dobija na značaju jer nije koristio protetsku nogu, za razliku od većine ostalih takmičara, uključujući i pobednika, Amerikanca Ezru Frecha, koji je skočio 1,94 metra i osvojio zlatnu medalju.

Iako je završio na sedmom mestu, Mamczarz je postao viralan na društvenim mrežama, gde su mnogi fanovi izrazili divljenje njegovom nastupu i istrajnosti. Komentari poput "Ovi sportisti su od čelika" i "Ne dobija se dovoljno priznanja za ovakve sportske veštine" oslikavaju stavove gledalaca, koji su bili zadivljeni njegovom izvedbom.

Mamczarz, koji je osvajao bronzu na Paraolimpijskim igrama 2012. godine u kategoriji F42, dokazao je da i dalje može da se takmiči na najvišem nivou, inspirišući mnoge svojim performansama i pokazavši neverovatnu snagu i posvećenost uprkos izazovima sa kojima se suočava.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA