Ćatović oborio nacionalni rekord, Vilagoš postavila treći rezultat sezone, Gambijac kupio srca svih u Priboju

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Treće izdanje Srpskog atletskog mitinga održano je u Priboju, gradu koji se tako polako vratio u centar zbivanja kraljice sportova kada je naša zemlja u pitanju.

Memorijal posvećen čuvenom lokalnom treneru Vladu Pivljaninu privukao je preko 60 sportista iz nešto manje od dvadeset država, a tri najbolja rezultata zavredila su i novčane nagrade, koje je obezbedila opština Priboj.

Prva nagrada od 1500 metara otišla je u ruke Ebrahima Kamare iz Gambije, koji je uverljivo slavio u trci na 100 metara istrčavši 10.08 sekundi, iza sebe ostavivši konkurente u vidu Gifta Leotlela iz Južne Afrike i Kadriana Goldsona iz Jamajke. Ono što je potom uradio Kamara sve je oduševilo...

Andrej Toader iz Rumunije je sa rezultatom 20.71 metara zauzeo prvo mesto u bacanju kugle i tako došao do druge nagrade od 1000 evra.

Najveća zvezda mitinga Adriana Vilagoš osvojila je 500 evra zahvaljujući sjajnih 64.48 metara što je njen treći rezultat u karijeri i sezoni i najbolji na tlu Srbije u ovoj disciplini od jedne domaće atletičarke.

Još jedan rezultat vredan svake pažnje i pomena je nacionalni U18 rekord na 1500 metara za muškarce koji je drugi put u roku od nekoliko dana oborio Aldin Ćatović. Pazarac je posle sjajnog učinka na Svetskom U20 prvenstvu u Limi pomerio granicu za dodatne tri i po sekunde i sa 3:41.24 minuta još jednom pokazao o kakvom se biseru radi.

Kada su ostali rezultati u pitanju, na 100 metara kod dama slavila je Boglarka Takač sa vremenom 11.36 ispred naše Milane Tirnanić, dok je fenomenalna Britanka Ama Pipi bila pobednica na 400 sa 53.19 sekundi.

Kod muškaraca je na 400 slavio Demiš Geje iz Jamajke sa vremenom 45.89, dok je dama na 1500 najbolja bila Žoselin Vind iz Švajcarske sa 04:10.76.

U disciplini koja je otvorila dan skoku udalj Strahinja Jovančević je podigao atmosferu i slavio skokom od 7.64 metara, dok je kod dama sa 6.33 pobedila Marija Bukvić.

(Telegraf.rs)

Video: Ebrahima Kamara u Priboju ostvario drugi najbolji rezultat ikada na 100 metara u istoriji Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA