Gambijac zasenio sve osim Jamajkanca, pa sebe proglasio Srbinom: Druga najbrža trka na 100 metara u istoriji

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Srpski atletski miting održan je po treći put, ali prvi put ikada van Beograda. Umesto staze pored Atletske dvorane na Banjici, Gradski stadion u Priboju bio je poprište istorijskih borbi.

Tri tehničke discipline, jednu na srednjim prugama i dve u sprintu pratio je veliki broj mališana na tribinama, a pored naše Adriane Vilagoš, na delu su imali priliku da vide i fenomenalnog Ebrahima Kamaru.

Atletičar iz Gambije je nedavno prvi put u životu trčao ispod deset sekundi sa vremenom 9.98, a u Priboju je istrčao 10.08 i odneo veliku pobedu!

Ne samo da je ostvario drugo najbolje vreme ikada kada je lični rezultat u pitanju, već je to i drugo najbrže vreme ostvareno ikada na tlu Srbije. Brži je bio samo čuveni Jamajkanac.

Te 2007. godine Asafa Pauel je istrčao 9.97 sekundi na Memorijalu Artur Takač na Stadionu Partizana. Taj rezultat ostaće jedini ispod deset sekundi u Srbiji ikada, ali je Kamara i pored toga dobio glavnu nagradu u Priboju i zatim svojom izjavom pokupio sve simpatije.

- Ovo je moje drugo najbolje vreme koje sam istrčao u karijeri. Srbija je moja druga zemlja, volim ove ljude, hvala vam, dolazim ovde i sledeće godine - rekao je Ebrahima Kamara i oduševio sve prisutne.

(Telegraf.rs)

Video: Zlatna Angelina Topić stigla u Beograd!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA