Slobodan Branković i Filip Komarica otvorili Srpski atletski miting u Priboju

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Gradski stadion u Priboju je ove srede domaćin jakog takmičenja, trećeg izdanja Srpskog atletskog mitinga, ove godine posvećenog legendarnom treneru Vladu Pivljaninu.

Veliki broj atletičara iz skoro dvadeset zemalja bori se za dobar nagradni fond na takmičenju koje se vodi u kategoriji kontinentalnih, a između ostalih su tu i zvezde poput Adriane Vilagoš, Demiša Gejea i Ame Pipi.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković obratio se javnosti na svečanom otvaranju nadmetanja nakon intoniranja himne Republike Srbije.

- Poštovani građani Priboja, dragi sportisti i atletičari, treneri, sudije, dragi gosti iz inostranstva... Drago mi je što sam danas ovde i što se ostvario jedan dugogodišnji san svih ljubitelja atletike u ovom gradu. Naročito otkada je Priboj dobio ovu prelepu atletsku tartan stazu koja ima sertifikat svetske atletike. A još mi je draže što će ovaj događaj poneti i ime jednog legendarnog, možda i najvećeg trenera koji se rodio ovde u Priboju, Vlade Pivljanina. Čoveka, koji nas je mnogo zadužio i na ovaj način pokušavamo da mu vratimo ono što je on dao za priboj i za srpsku i jugoslovensku atletiku. Zahvalio bih se gradu Priboju koji je dao nemerljiv doprinos da bi vi danas ovde uživali i ne samo vi, nego i svi građani Srbije jer putem Arene ovaj događaj će biti direktno prenošen dva i po sata. Gledaoci cele Srbije će imati priliku da vide na delu kako naše najbolje atletičare, tako i vrhunske svetske atletičare. Veliko hvala gradu, gradonačelniku Lazaru koji je prepoznao moju ideju i ideju svih onih koji su poznavali Vladu, sportskom savezu Priboja kao i ljudima koji vode ovaj stadion, koji su u poslednje tri nedelje napravili čudo. Bio sam pre tri nedelje i ovo što danas vidim je fenomenalno, Hvala puno, i nadam se da ćemo se viđati svake godine i da će ovaj događaj biti sve bolji i bolji - rekao je Slobodan Branković.

Prisutnima se obratio i predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica. 

- Uvaženi direktore Atletskog saveza Srbije, dragi zvaničnici, porodice pok. Vlade Pivljanina veliko mi je zadovoljstvo da vam se obratim u ime Saveza i u svoje lično ime. Kao što znate, profesor Vlado Pivljanin dao je nemerljiv doprinos razbvoju Pribojskog sporta, samim tim dugujem veliku zahvalnost porodicama Vuković, Pivljanin, Vjetrović, Ristić i Matković, na saglasnosti koju ste nam dali da održimo ovako veliku manifestaciju. Kao što je pomenuo direktor Srpskog atletskog saveza, vi ste nam pružili ruku da organizujemo ovakav miting, a mi smo u saradnji sa našim dragim predsednikom, gospodinom Lazarom i Izvršnim direktorom Tihomirom Gudićem oberučke prihvatili i naddam se da smo ispunili vaša očekivanja. Moram da pomenem profesora Vlada zbog koga organizujemo ovu manifestaciju. Profesor Vlade nije pravio samo sportiste, već velike ljude. Njegov prioritetni cilj nije bio sport, nego je stvarao dobre ljud koji su danas sa nama. Ja moram da ih pomenem, gospodin Alija Miraščić je prošao toliko veliki put da bi ispoštovao Vlada Pivljanina. Gospodin Anđušić, Aco Damjanović, Milan Đurović, oni su svi tu danas u čast gospodina Vlade. Takođe, zahvalnost opštini Priboj, Srpskom atletskom savezu i mom timu koji je radio danonoćno da ovo izgleda onako kako izgleda. Svim takmičarima bih poželeo mnogo sreće i moram da obećam u svoje ime i u ime opštine Priboj, ovaj miting će postati prepoznatljiv i mi ćemo se truditi. Svim takmičenjima želim puno sreće, kroz sport se ruše sve barijere. Trudićemo se da ovaj turnir bude prepoznatljiv i da zaživi ne samo u Priboju nego i u Evropi. Uživajte, srećno i proglašavam Memorijal Vlade Pivljanin otvorenim. Uživajte u Priboju - rekoa je Komarica

(Telegraf.rs)

Video: Zlatna Angelina Topić stigla u Beograd!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA