Jevrosimović dočekao zlatnu Angelinu Topić: "Skupila je snagu, stisla zube i osvojila medalju"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Veliki uspeh ostvarila je srpska atletika u Limi, na Svetskom juniorskom prvenstvu pošto je Angelina Topić postala svetski prvak u skoku uvis, dok je Luka Bošković osvojio srebro. Posle novog ogromnog uspeha osvajači medalja su stigli u Beograd.

Angelinu Topić je, pored brojnih medijskih ekipa, porodice i prijatelja, dočekao i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, koji je u izjavi za Telegraf istakao značaj ovog uspeha.

- Ovo je pre svega veliki uspeh za nju, naravno i za Srpsku atletiku, i za srpski sport. Angelina i Luka su zaista napravili fantastičan podvig. Angelina je osvojila zlatnu medalju, a Luka srebrnu medalju u skoku udalj. Imali smo sedam finala na ovom juniorskom prvenstvu u Peruu, što znači da imamo vrlo jaku generaciju atletičara i atletičarki koja dolazi i koja tek treba da se pokaže u seniorskoj konkurenciji - istakao je Jevrosimović i dodao:

- Naravno, videli ste i sami šta se desilo na Olimpijadi. Angelina je trebala da uzme medalju na Olimpijadi, kao što je trebala i Adriana, kao što je trebala i Ivana. Međutim, peh je krenuo sa tom njenom teškom povredom u zagrevanju, i, naravno, to se prenelo na ostale atletičare. Samo mesec dana posle toga, ona je skupila snagu, stisla zube i osvojila zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu. To samo govori koliko je ona jaka i koliko je dominantna u ovoj disciplini.

Video: Jevrosimović dočekao zlatnu Angelinu Topić

Ono što je sigurno, srpska atletika ne mora da brine jer stiže zlatna generacija .

- Jeste, imamo zaista jednu sjajnu generaciju. Kao što ste čuli, Ivana je najavila da će skakati u Americi na sledećim Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Naravno, mi smo već ušli u taj sledeći olimpijski ciklus. Spremamo se, nadamo se da ćemo imati mnogo više sreće na sledećim Olimpijskim igrama nego na ovim. Nećemo da licitiramo ništa i da pričamo ništa unapred. Malo smo kao bivši sportisti i sujeverni i suzdržani kad su takve predikcije u pitanju.

Pogledajte neke od fotografija sa dočeka Angeline Topić:

(Telegraf.rs)

Video: Luka Bošković posle srebra na SP prepun utisaka: "Skinuo sam kapu pred Angelinom"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA