Angelina Topić trasirala put novim nadama: Saima Murić i Luka Bošković u finalu Svetskog prvenstva!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Trećeg dana Svetskog prvenstva za juniore u atletici plasman u finale obezbedila je Angelina Topić, a pored nje to su učinili još Saima Murić i Luka Bošković, dok je Bojan Novaković prošao u polufinale. Daleki Peru video je nekoliko srpskih atletskih nada.

Saima je nakon eliminacije na 1500, na 3000 metara bila bolja i sa rezultatom 9:17.52 minuta prošla u borbu za medalju. Bojan je u sprint disciplini 110 metara prepone izjednačio U20 rekord Srbije od 13.69 i prošao u borbu za finale.

Nismo dugo čekali na osmog finalistu, pošto je Luka Bošković skokom od 7.68 metara izborio plasman u finale skoka udalj. On i Saima se četvrtog dana bore za medalju.

Drugog dana do završnice su došli Teodora Bobrić, Natalija Grujić i Aldin Ćatović, dok je trećeg četrnaesto mesto na svetu zauzela Mejra Mehmedović na 3000 stiplčes. Ona je nedavno sa vremenom od 10:14.13 postavila svoj lični rekord.

Učešće u Limi okončali su Lena Milinković i Teodora Golubović na 100 metara prepone (14.71 i 14.61), Miloš Nisić na 200 (21.87).

Pored dva finala pretposlednjeg dana takmičenja, pratimo i kvalifikacije Anđele Obradović u bacanju kugle, kao i finale ženske trke u brzom hodanju na 10.000 metara i našu Minu Stanković.

(Telegraf.rs)

Video: Jevrosimović o herojskom nastupu Angeline Topić i očekivanjima od Ivane Španović i Adriane Vilagoš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA