Poznata atletičarka "otvorila dušu" posle Olimpijskih igara: "Nedeljama trpim maltretiranje..."

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jamajčanska sprinterka Džunel Bromfild (26) nedavno je otvoreno progovorila o zlostavljanju koje je doživela tokom Olimpijskih igara u Parizu, a sve zbog svoje veze sa Noom Lajlsom (27), aktuelnim olimpijskim pobednikom na 100 metara iz Sjedinjenih Američkih Država.

Bromfield, koja je osvojila olimpijsku medalju u štafeti 4x400 metara na Igrama u Tokiju, suočila se sa brojnim uvredama na društvenim mrežama, gde su je nazivali "prodanom" zbog veze sa američkim sprinterom, pa čak i pretili smrću.

- Nedeljama trpim maltretiranje putem interneta, a kada o tome progovorim, ispada da sam ja lažljivica - izjavila je Bromfield, koja je u vezi sa Lylesom poslednje dve godine.

- Mislila sam da smo prevazišli rasizam na Jamajci, posebno kao narod - napisala je ona na društvenim mrežama. Iako nije uspela da se plasira dalje od polufinala u trci na 400 metara u Parizu, Bromfild je i dalje deo uspešne jamajčanske štafete 4x400 metara, koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu 2022. godine i bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

U odbranu svoje partnerke stao je i Noa Lajls, ističući da je još impresivnije od njenih sportskih rezultata to kako se nosila sa mržnjom i nepoštovanjem iz sopstvene zemlje.

- Ovu ženu napadaju ljudi koji je nikada nisu upoznali, koji nikada nisu čuli njeno ime, videli njen osmeh ili saznali u šta ona veruje - poručio je Lyles.

(Telegraf.rs)

Video: Dragić izašao na teren, pa poslao publici poruku kao Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA