Snimak klinca od 16 godina obišao svet: Pretrčao rivale na 100m kao da su puževi, je li on novi Jusein Bolt?

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Olimpijske igre u Parizu su iza nas. Trka na 100 metara donela nam je zaista neverovatne rezultate, pošto su svi takmičari ostali ispod vremena od 10 sekundi. Mnogi se, pak, i dalje pitaju da li će se ikada pojaviti neko ko je bio tako dominantan kao Jusein Bolt, a izgleda da taj odgovor dobijamo u Australiji.

Na održanom nacionalnom šampionatu u Kvinslendu, atletičar pod veoma čudnim imenom Gout Gout sa samo 16 godina bukvalno uništava svoje rivale u trci na 100 metara.

Tako se na društvenim mrežama pojavio snimak sa njegove trke iz marta meseca u Kvinslendu kada je 100 metara uspeo da pretrči za svega 10,29 sekundi i to sa samo 16 godina!

Ovaj rezultat apsolutno može da se meri sa mnogima koje su takmičari uspevali da obezbede na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako je koji metar promicao, to je razlika u odnosu na ostale takmičare rasla, a kada je Gout Gout završio trku, svi ostali su bili nekih 15-20 metara iza?!

Naravno, svi su odmah u Goutu videli novog Juseina "Jusu" Bolta, a kako je i sam mladi atletičar istakao, ne beži od lepih reči.

- To je kul, jer je Jusein Bolt možda i najbolji atletičar svih vremena i to što me upoređuju sa njim je fantastično. Ali ja sam samo Gout Gout i pokušavam da napravim ime za sebe. Ako budem mogao da dođem do tog nivoa, to bi bio ogroman uspeh - rekao je Gout.

Inače, sam Gout Gout potiče iz južnosudanske porodice koja se pre dve godine doselila u Australiju. Gout je već blizu nekih rekorda koje je postavio Bolt, poput onih za atletičare mlađe od 20 godina.

Ko zna, možda u Los Anđelesu ili Brizbejnu budemo videli Gouta kako trči na 100m ispod 9,50 sekundi...

(Telegraf.rs)

Video: Igor Kokoškov za Telegraf emotivno o Dragiću i tome kako ga je "ukrao"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pit

    24. avgust 2024 | 16:19

    16 godina ima od kako je pošao u prvi razred osnovne škole, tako se računa u Sudanu.

  • Urkos

    24. avgust 2024 | 20:15

    Sudanac iz Australije,bas zanimljivo,ima 16 godina I 130 meseci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA