Angelina Topić napada zlato! Srpska atletičarka na spisku za juniorsko SP!

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Iako je doživela težu povredu na Olimpijskim igrama u Parizu, Angelina Topić se nalazi na spisku reprezentativaca Srbije za juniorsko prvenstvo sveta koje će se održati u Limi (Peru) od 27. – 31. avgusta.

Selektor Edin Zuković objavio je spisak juniorske reprezentacije Srbije za predstojeće 20. U20 Svetsko prvenstvo u Peruu, na kojem se našlo čak 17 atletičara, što je najveći broj u istoriji Srbije. Svi atletičari koji su ispunili zadate norme i koji su u dobrom zdravstvenom stanju, putovaće u Peru.

Najveća zvezda reprezentacije je Angelina Topić, koja je uspela da se oporavi od povrede zadobijene tokom zagrevanja na  Olimpijskim igrama. Ona će se takmičiti u skoku trećeg dana prvenstva, 29. avgusta, sa početkom u 18:05 po srpskom vremenu (11:05 po lokalnom). Ako njeno stanje bude u redu, očekuje se da će se plasirati u finale koje će se održati 31. avgusta od 23:25 po srpskom vremenu (16:25 po lokalnom).

Pre dve godine, Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na prethodnom Svetskom prvenstvu. Iako je zbog teškog trovanja koje je pogodilo celu reprezentaciju bila onemogućena da se popne na svetski tron, njen tim je uložio velike napore da je oporavi i pripremi za nadolazeće prvenstvo u Limi, gde će se boriti za zlatnu medalju.

Na predstojećem 20. U20 Svetskom prvenstvu, Srbija će imati 17 predstavnika, uključujući 13 devojaka i 4 momka. Pored Angeline Topić, značajnu konkurenciju za visoki plasman predstavljaju Luka Bošković i Teodora Boberić, koja bi mogla da pretvori svoje evropsko srebro u medalju na svetskoj sceni u troskoku.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić nastavila sa oporavkom, izbacila prvi snimak treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Како је могуће

    24. avgust 2024 | 12:39

    Не верујем ни месец дана да је прошло од повреде, девојка наставља да се такмичи, а помињало се пуцање скочног зглоба. То је једна од најтежих ортопедских повреда. Имао сам ту врсту повреде и био на боловању 4 месеца, а око 40 дана сам носио гипс чизму. Због неадекватног лечења после скидања гипса до данас ми је остала последица да не могу довољно да савијем стопало у зглобу. Мислим, девојци свака част као спортисти. Било је ту повреде у виду неког истегнућа, али сигурно скочни зглоб није пукао, само је требао разлог да се девојка прогласи националним јунаком пошто није могла да настави такмичење.

  • Нерон🎼🎸

    24. avgust 2024 | 01:41

    Лептирићу лети,лети,лети👑👑👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA