Još dve medalje za srpsku atletiku, Ćatović postao šampion Evrope

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

I to uz rekord šampionata

Poslednji dan Evropskog prvenstva za mlađe juniore u atletici doneo je Srbiji još dve medalje, čime su naši mladi atletičari nastavili da oduševljavaju svojim izuzetnim rezultatima.

Vuk Šolaja osvojio je bronzanu medalju u skoku uvis, preskočivši 2.08 metara. Ovaj sjajan rezultat potvrđuje Vukov talenat i predanost, a bronzana medalja je kruna njegovog truda i napornog rada.

- Veoma sam srećan, možda je moglo da bude i zlato, ali nažalost nisam uspeo da preskočim visinu od 2.11 m, biće vremena - rekao je Šolaja.

Vuk Šolaja Foto: SAS

Aldin Ćatović je nastavio da dominira na šampionatu. Nakon što je juče osvojio srebrnu medalju u trci na 1500 metara, danas je postao šampion Evrope u trci na 3000 metara, postavivši rekord šampionata vremenom od 8:07.03. Aldin je još jednom pokazao zašto je jedan od najperspektivnijih mladih atletičara, donoseći ponos našoj zemlji.

- Osećaj je predivan. Oborio sam rekord šampionata koji je postavljen od strane mog kolege iz kluba, Elzana Bibića. Zahvaljujem se celom timu na podršci, ovo je moja disciplina na kojoj do sad još nisam izgubio - rekao je Aldin.

Do kraja dana očekuje nas očekuje još nekoliko finala i to u bacanju diska, na 800 m, na 400 m prepone i u višeboju.

(Telegraf.rs)

Video: Mural Vasilija Micića na fasadi OŠ Jovan Cvijić na Karaburmi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA