Kako je "Miki Maus" zavladao svetskom atletikom: Opet ispisala istoriju, zbog glasa dobila simpatičan nadimak

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ona dominira i seje medalje i rekorde

Ime Femke Bol već dve godine vezuje se samo za vrhunske atletske rezultate, što je još jednom potvrđeno u La Šo-de-Fondu ovog vikenda. Holanđanka specijalizovana za trke na 400 metara još jednom je pomerila lične granice.

U trci na 400 metara sa preponama potvrdila je kandidaturu za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i sa vremenom 50.95 sekundi postavila treći rezultat svih vremena i najbolji ikada na Starom kontinentu!

Tako je vreme od 51.45 višestruko spustila i sada je samo legendarna Sidni Mekloglin-Levron iznad nje na svetskom nivou kada je u pitanju ova distanca. Femke svakako drži svetski rekord na kratkim stazama na "običnoj" trci na 400.

Devojka rodom iz Amersforta, grada u kom je Novak Đoković osvojio svoj prvi ATP pehar, tokom detinjstva je imala velikih problema sa povredama. Trenirala je najpre džudo, nakon čega je sa osam godina prešla na atletiku, što je bila najbolja odluka u njenom životu.

U mlađim selekcijama je najavila sjajne uspehe, a sve je došlo na naplatu od 2021, kada je krenula da osvaja velike seniorske medalje. Od tada u svojoj kolekciji ima četiri zlata na svetskom nivou, kao i devet na evropskom uz tri u Dijamantskoj ligi.

Nadimak "Miki Maus" dobila je tokom Svetskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu zbog svog vrlo simpatičnog glasa prilikom davanja jedne izjave.

(Telegraf.rs)

Video: Loran Mjuli za Telegraf o Femke Bol, Đokoviću i šta Srbiji treba da bude ispred Jamajke u atletici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA