≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Užas: Bivši šampion sveta pronađen mrtav, sumnja se na ubistvo

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frajtag je nestao 17. juna, njegovo telo sada je pronađeno u blizini groblja

  • 0
Žak Frajtag Foto: MICHEL KRAKOWSKI / AFP / Profimedia

Južnoafrikanac Žak Frajtag, nekadašnji svetski šampion u skoku uvis, pronađen je mrtav posle dve nedelje traganja za njim, javili su tamošnji mediji!

Portal "Netwerk24" javlja da je Frajtag pronađen krvav u travi u blizini groblja u zapadnoj Pretoriji u Južnoj Africi, a policija slučaj tretira kao ubistvo.

Njegov nestanak prijavljen je nedugo nakon što je poslednji put viđen kako izlazi iz kuće svoje majke sa nepoznatim muškarcem 17. juna.

Lokalni imediji sugerišu da je pomenuti sportista možda imao lošu sreću, pa čak i da se borio sa zavisnošću od droge u vreme svog nestanka.

Frajtag (42) je osvojio svetska prvenstva na omladinskom, juniorskom i seniorskom nivou, što je redak podvig u elitnoj atletici i koji je ostvario mali broj ljudi - uključujući Juseina Bolta.

Ipak, najviše se pamti ono zlato na Svetskom prvenstvu u Parizu 2003. godine. Takođe, preskočio je lični rekord od 2,38 metara 2005. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA