≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako Angelina Topić i Adriana Vilagoš mogu da zarade 150.000 dolara na samo jednom takmičenju!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetska atletika pre meseca dana donela odluku o novom takmičenju

  • 0
Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu Foto: Marko Jovanović

Vrtoglavi napredak atletike, posebno na globalnom nivou pod pokroviteljstvom Svetske atletike, ovekovečen je odlukom da osvajači zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Parizu od ove organizacije dobiju po 50.000 dolara. Sport koji je inače teško profitabilan je tako krenuo ka nekim novim danima, što je samo potvrđeno novom odlukom.

Početkom juna objavljeno je da će se od 2026. godine održavati Svetsko ultimativno prvenstvo u atletici i da će domaćin prvog takmičenja biti Budimpešta, a nagradni fond će iznositi neverovatnih 10.000.000 dolara!

To znači da će osvajači zlatnih medalja na ovom takmičenju dobijati po 150.000 dolara, što je za atletiku neverovatna suma novca. To takođe uliva optimizam i sigurno može biti samo jedan dodatan motiv za sve, posebno one na vrhunskom nivou.

Srbija trenutno ima dva velika bisera u bvidu Angeline Topić i Adriane Vilagoš, koje sa samo 18 i 20 godina uspevaju da budu u vrhu već par godina, a to bi od 2026. konačno mogli i da se naplati potencijalnim uspehom na ovom Svetskom ultimativnom prvenstvu.

Osvajači Olimpijskih igara, redovnog Svetskog prvenstva i Dijamantske lige imaće zagarantovana mesta, a ukupno će u svakoj disciplini učestvovati od osam do šesnaest atleta na osnovu plasmana i svetskog poretka. Oko 400 sportista će učestvovati u premijernom izdanju i očekuje se da će sedamdeset država imati svoje predstavnike.

Događaj u Budimpešti trajaće tri dana, od 11. do 13. septembra 2026. godine i plan je da se takmičenje održava na svake dve godine.

(Telegraf.rs)

Video: Srebrne atletske kraljice stigle u Beograd: Doček Angeline Topić i Adriane Vilagoš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA