Vreme čitanja: oko 1 min.

Tara Vučković je biser srpske atletike: Sa 16 godina postala šampionka, pa poslala moćnu poruku za Telegraf

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvakinja Srbije na 800 metara!

  • 3

Drugog dana Prvenstva Srbije u atletici dobili smo dvadeset novih šampiona u pojdinačnim nadmetanjima, kao i dva u ekipnim. Svoju dominaciju je, između ostalih, nastavila i 16-godišnji članica Crvene zvezde Tara Vučković.

Jedna od tri najbolje pionirke Srbije za 2023. je postala državna prvakinja u trci na 800 metara sa vremenom 2:15.62 ispred timske koleginice Natalije Grujić, inače pobednice na 1500, kao i Dunje Sikime.

U izjavi za Telegraf Tara je istakla da je prezadovoljna i da se nada novom ličnom rekordu ubrzo.

- Ovo je meni sada drugo državno prvenstvo ove sezone, pre je bilo mlađe juniorsko, sada seniorsko. Zadovoljna sam, rezultat je bio okej s obzirom da je trka bila taktička. Sada me očekuje Balkanijada ove nedelje koja predstoji i tu se nadam dobrom rezultatu i plasmanu i što da ne, nekom novom ličnom rekordu.

Poslala je specijalan pozdrav za trenera i istakla da je njen cilj da seniorska karijera bude ogledalo njenog treninga.

- Pa da, moj trener je Mirjana Stojanović, ona mi daje savete. Zadovoljna sam svojim napretkom i mislim da je to poenta. Napredovati iz sezone u sezonu i poboljšavati se u svim segmentima i volela bih da moja seniorska karijera bude najbolji pokazatelj toga kako sam se spremala i kako sam trenirala i sve ovo usput je podstrek za dalje - rekla je Tara Vučković.

(Telegraf.rs)

Video: "On može to da drži dok ja ne odlučim...": Boško Kijanović kroz osmeh pecnuo svog brata Aleksu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA