≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On može to da drži dok ja ne odlučim...": Boško Kijanović kroz osmeh pecnuo svog brata Aleksu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naravno, u pitanju je šala, za Telegraf govorila i Maja Ćirić

  • 0

Prethodnog vikenda u Kraljevu je održano Prvenstvo Srbije u atletici na kom je učešće uzelo više stotina atletičara, a među njima smo imali i one koji su se okitili i sa više titule. Upravo to su učinili Boško Kijanović i Maja Ćirić, postavši šampioni i na 200 i na 400 metara.

Boško je posle pobede na distanci od 200 bio jako samouveren i zadovoljan svojim rezultatima.

- Tako je, u mom stilu što bih rekao, dominantno. Svakako jedan izvanredan vikend iza mene, ispunio sam konačno neka okvirna očekivanja oz ove godine, spustio sam na 400 metara rezultat ispod 46, na 200 spustio ispod 21 i to debelo. Mogu da kažem da se vraćam na prave staze, imam odlične rezultate i ovo mi je odlična odskočna daska za nastavak sezone. Nadam se da ću u tom nastavku oboriti još ličnih rekorda.

Otkrio je i planove za nastavak sezone.

- Sledeće takmičenje je, mislim, već sledeće nedelje ovde u Kraljevu, ekipno. Tu ću trčati 400 metara, posle slede mitinzi. I dalje sam u igri za Olimpijske igre, čekam konačnu listu, na kom sam mestu, da li imam šanse da se plasiram i naravno ako se plasiram trčim tamo, ako ne nastavljam aa drugim mitinzima širom Evrope.

Na kraju je pecnuo i svog brata Aleksu, koji je slavio na 100 metara.

- Dominiramo sprintom već godinama, lepa slika zaista i nadam se da će to trajati još dugo. Dok se ja ne odlučim da trčim još sto metara, on može i sto da drži.

Maja Ćirić je baš kao i kolega bila učesnica Evropskog prvenstva u Rimu, a potom izdominirala na takmičenju u Kraljevu.

- Ja sam danas zadovoljnija nego juče. Takvi su uslovi bili, danas bolji za 200, juče je bilo vetra u grudima u prvoj ravnini. Na 200 sam baš zadovoljna, to je neki nivo na kom sam ja, verovatno još bolje. Sada polako treba da uđem u još veću brzinu i da se to posle reflektuje na 400, to sada čekam da se dogodi u drugom delu sezone.

Njeni ciljevi se ne menjaju, iako još uvek ne zna tačne lokacije na kojima ćemo je pratiti.

- Da, da, 400 je primarna, a kroz 200, kroz brzinu ću pokušati da spustim dosta na 400. Sada počinje drugi deo sezone, još uvek moramo da vidimo sa menadžerom kako to funkcioniše. Najverovatnije će to biti inostranstvo, samo da vidimo gde su za to najbolji uslovi.

(Telegraf.rs)

Video: "Spremna sam za velike visine": Angelina posle zlata u Kraljevu za Telegraf pričala o izazovima i OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA