Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazar Anić završio karijeru, pa se oglasio emotivnom porukom: "Teško je napustiti sport dok..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anić se oglasio emotivnom porukom

  • 0
Lazar Anić Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Srpski atletičar, Lazar Anić koji se takmičio u skoku udalj, završio je bogatu karijeru, nakon što je na prvenstvu Srbije u Kraljevu osvojio bronzanu medalju.

Tim povodom, Anić se oglasio emotivnom porukom.

- Gotovo! Jednostavno sam zahvalan na svim uspesima, neuspesima, iskustvima, putovanjima i prijateljstvima koja mi je pružila atletika. Toliko sam dao ovom sportu i mnogo žrtvovao, prebrodivši nekoliko velikih povreda koje su me unazadile godinama unazad. Nakon mog skoka od 8,15 metara 2017.—prvog srpskog skoka od 8m u 21. veku—i operacije ACL-a 2018.godine, moj primarni cilj i dogovor koji sam sklopio sam sa sobom bio je da ponovo budem u formi da ponovo osetim let od 8m+—što je zahtevalo 6 godina i na samom kraju karijere. Teško je napustiti sport dok sam u najboljoj formi svog života, ali žrtvovanje svog vremena, posebno vremena sa porodicom, više nema smisla. Uveren sam da srpski skok udalj ostavljam u dobrim rukama i radujem se što ću videti mlađe generacije iznad 8 metara. Hvala svima koji su me pratili i bezuslovno podržavali tokom godina. Vaša podrška mi je značila ceo svet - rekao je Anić.

Podršku u komentarima pružili su mu i ostali srpski atletičari, poput Asmira Kolašinca, Strahinje Jovančevića, Elzana Bibića i Milice Gardašević.

Anić je tokom svoje karijere uspeo jednom da osvoji balkanski šampionat, kao i prvenstvo Balkana u dvorani, u osam navrata bio je nacionalni prvak, kao i šest puta šampion države u dvorani. Takođe, bio je i osmi na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, dok je u dva navrata bio šesti na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Video: Zlatne medelje za Aleksu Kijanović i Milanu Tirnanić: Pobednice trke na 100 metara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA