Vreme čitanja: oko 3 min.

Šampioni Srbije na 100 metara Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović jednoglasni: "Napadamo državne rekorde"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Visoke ambicije!

  • 0

Sprint trke na 100 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji obeležile su prvi dan Prvenstva Srbije u atletici koje se održava u Kraljevu. Milana Tirnanić je četvrti put zauzela prvo mesto na državnom nivou, dok je Aleksa Kijanović deveti put zaredom osvojio titulu na ovoj distanci.

Gledaoci su imali priliku da uživaju u uzbudljivom nadmetanju, što je posebno prijalo Milani, koja je priznala za Telegraf da je bila poprilično nervozna uoči starta.

- Pravo da vam kažem, imala sam ozbiljan pritisak protiv svojih konkurentkinja. Ne znam kada sam poslednji put pod ovakvim pritiskom trčala, ali eto ispalo je dobro. Možda mi je to čak i pomoglo da istrčim ovaj rezultat i zapravo sam jako zadovoljna, pogotovo što vetar nije bio toliki, s obzirom na celokupno takmičenje, dosta je duvao u leđa. Naš vetar je bio +0.3, što znači da ima prostora i do državnog rekorda.

Zatim je vrlo optimistično dodala da će probati da napadne veliki rezultat.

- Definitivno, i napad na državni rekord - najavila je Milana Tirnanić.

Muška trka je bila još neizvesnija, međutim Aleksa nije dozvolio iznenađenje i sa vremenom 10.41 došao do rezultata sezone, koji je za jedan stoti deo sekunde sporiji od njegovog ličnog rekorda.

- Utisci su odlični i zaista je najbolja trka moja obe godine, posle jako duge i turbulentne sezone. Dosta specifične, počela je vrlo rano za mene, glavno takmičenje je bilo praktično sam početak juna, što je neobično, ali smo se prilagodili treningom i trkama na to.

Istakao je Kijanović dva bitna razloga zbog kojih mu ovaj rezultat posebno znači.

- Ova trka je bila izuzetno važna za mene iz više razloga. Prvi razlog je što se ovaj rezultat boduje za sledeću sezonu u dvorani, koja je meni jako bitna. Drugi je zato što je ovo deveti put zaredom da sam prvak Srbije na 100 metara. Moj neki cilj je deseti put, to će, nadam se biti dogodine. Jako dobar rezultat, zadovoljan sam. Malo ostaje žal što se taj rezultat u finišu na semaforu nije spustio za jednu stotinku, ali dobro.

Najavio je, baš kao i Milana, napad na državni rekord.

- Sezona još uvek traje, imaću još dve, tri, četiri trke, tako da ću dati sve od sebe da eto sada kada sam u top formi istrčim možda i državni rekord ove godine.

Na kraju je pohvalio i sve ostale učesnike, istakavši da mu je drago da posmatra napredak sprint disciplina u Srbiji.

- Ovde u Kraljevu obično budu jako dobre trke za finale Prvenstva države. U suštini, sezona krene onako, malo sporije. Meni se činilo da neće biti tako neizvesno, međutim kada sam video rezultate i pre ovog takmičenja i tokom kvalifikacija i u finalu, video sam da su svi momci jako jako spremni, da su dobro tempirali formu za ovo takmičenje. Drago mi je da vidim i da ceo sprint u Srbiji napreduje zajedno sa mnom na neki način i nadam se da će sledeće godine biti još neizvesnije. Čak i da ne uzmem titulu biće mi drago što ću zbog takvih nekih trka imati bolji rezultat za sebe - rekao je Aleksa Kijanović.

(Telegraf.rs)

Video: Sergej Kostić postao najmlađi prvak Srbije: Emir Rovčanin po prvi put pobedio u skoku uvis

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA