≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijska i jedna od najbržih trka na 100 metara za Srbiju: Aleksa Kijanović deveti put šampion naše zemlje!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajni rezultati!

  • 0

Najuzbudljiviji deo takmičenja prvog dana Prvenstva Srbije u atletici u Kraljevu bile su trke na 100 metara u kojima su do zlatnih medalja došli Aleksa Kijanović iz OAK-a i Milana Tirnanić iz pančevačke Panonije.

Oba nadmetanja bila su izuzetno zanimljiva i dinamična, što posebno važi za nadmetanje momaka. Gledaocima na stadionu i kraj malih ekrana priredili su jednu od najbržih trka ikada na ovoj distanci, pa je tako palo i nekoliko ličnih rekorda.

Aleksa je sa 10.41 sekundi imao svoj najbolji rezultat ove sezone i to nakon debija na Evropskom prvenstvu. To je njegova deveta titula državnog šampiona.

Nikola Kovačević iz Crvene zvezde oborio je lični rekord sa 10.56 i osvojio srebrnu medalju, dok je do bronze došao Marko Radosavljević iz Ćuprije sa rezultatom 10.612. Stefan Mihajlov je sa 10.614 zamalo ostao bez odličja.

Milana Tirnanić je u vrlo dobroj trci sa konkurentkinjama bila uspešnija od dve koleginice iz državne štafete i sa vremenom 11.39 postavila drugi rezultat karijere.

Ivana Ilić iz Partizana je nakon učešća u dve discipline u Rimu došla do srebra sa 11.56, dok je Katarina Vreta iz OAK sa 11.63 osvojila bronzu.

(Telegraf.rs)

Video: Kijanović posle pobede na atletskom mitingu na Banjici: Najavio jako dobar rezultat na EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA