Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je sve Angelina Topić zaradila osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijski uspeh srpskoj atletičarki donosi pomak, ali...

  • 16
Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu Foto: Marko Jovanović

Istorijski skok preko 1.97 metara u finalu Evropskog prvenstva u Rimu Angelini Topić je doneo srebrnu medalju, što je nje najveći uspeh u seniorskoj karijeri. A još uvek nema ni 19 godina...

Najmlađa srpska predtsavnica u "večnom gradu" je uspela da se izbori i sa kišom i sa malim "štucanjem" na 1.93 i pokaže svima da je budućnost njena. Tako je samo opravdala formu iz Dijamantske lige i nedavno oboren lični i nacionalni rekord.

Ispred nje takmičenje je završila samo Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja je zlato osvojila i pre dve godine u Minhenu, kada je Angelina došla do bronze.

Ovaj uspeh bi Angelinu trebalo da pomeri na treće mesto svetske liste visašica, gde bi trebalo da pretekne Irinu Geraščenko, koja je u Rimu došla do bronze. Ispred ostaju Mahučik i Australijanka Nikola Olislegers.

Vrlo je zanimljivo to što za srebro njoj ne sleduje nikakva novčana nagrada, makar ne od Evropske atletike, koja je princip dodele novca uvela tek za ovaj šampionat, ali...

Ukupno 500.000 evra podeliće deset atletičara i atletičarki sa najboljim performansom na EP (prema renkingu Svetske atletike), odnosno po pet u muškoj i ženskoj kategoriji. Kako bi raspodela bila koliko toliko fer, kategorije su podeljene u više grupa, pa šanse za nagradu imaju i oni koji se bore u na papiru manje atraktivnim disciplinama.

Ovaj podatak samo produbljuje pitanje koje se već dugo vremena provlači, pa bi u nekom narednom periodu trebalo dodatno razmisliti o ovome u okvirima Starog kontinenta.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić za Telegraf: "Presrećna sam! Olimpijske igre? Šta bude neka bude"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. jun 2024 | 07:17

    I šta je sve zaradila?

  • vukodlak

    10. jun 2024 | 09:41

    Još jedan od bisera EVROPSOG spektakla, u prevodu :Bruke i sramote ,organizacionog komiteta .Osvojiti srebro,brozu, ne dobiti ,ni evro,pa to je poniženje takmicara.

  • Đ

    10. jun 2024 | 09:31

    Smatram da je veoma neumesno objavljivati ko je šta zaradio. Pogotovo ako se radi o nekome ko od malena dva puta dnevno svaki dan trenira više sati nego što neki službenici provedu vremena na poslu. Uz to idu škola u sve ostale obaveze. Bravo Angelina, želim ti da još dugo postižeš ovakve i bolje rezultate!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA