≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija dobila još jednu srebrnu kraljicu: Adriana Vilagoš rezultatom karijere zauzela drugo mesto na EP

S. I.
L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo!

  • 2
Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu 2024 Foto: Marko Jovanović

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu, u disciplini bacanje koplja uz oboren nacionalni rekord od 64.42 metra!

To je za Srbiju druga medalja na ovom šampionatu, nakon što je Angelina Topić takođe upisala isti uspeh u skoku uvis dva dana ranije. Vilagoš je došla i do svog drugog srebra, jer je isto osvojila u Minhenu 2022.

Nakon što je u kvalifikacijama u ponedeljak odmah ispunila normu bacivši 60.57 metara, na startu nadmetanja u velikom finaluo na je koplja poslala 58.16 metara daleko od nje.

Drugo bacanje bilo je nešto slabije sa 58.09 i već tada je Adriana znala da mora bolje u poslednjem bacanju jer je na tabeli uživo bila deveta.

A onda je došla treća serija i Vilagoš je zablistala punim sjajem oborivši lični rekord bacanjem od 64.42 metara. "Prebacila" je Adriana stadion ovim hicem i znala je to dobro da proslavi, sasvim zasluženo.

U četvrtoj seriji Vilagoš je bacila 57.96 i ostala na drugom mestu, na dve runde pre kraja. Srpska atletičarka je nakon toga još slabiji rezultat imala u petoj rundi jer je bacila 57.16, a na kraju je ostala i bez snageu šestoj rundi.

Adriana je hicem u trećoj rundi takođe izborila učešće na Olimpijskim igrama u Parizu tako da ovaj uspeh još više dobija na značaju.

(Telegraf.rs)

Video: Moćna poruka Milice za Angelinu pred Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA