Oboren svetski rekord za dame na kultnom Londonskom maratonu! Pobednica zaplakala kada je prošla kroz cilj

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Peres Jepčirčir bila je vrlo emotivna na ciljnoj ravnini

Kenijska atletičarka, Peres Jepčirčir ostvarila je ogroman uspeh u Londonu, pošto je srušila svetski rekord na čuvenom Londonskom maratonu u konkurenciji dama ove nedelje.

Ona je trku dugačku nešto više od 42 kilometra istrčala u vremenu od dva sata, 16 minuta i 16 sekundi, a po prelasku ciljne ravnine bila je vrlo emotivna i zaplakala je kada je shvatila kakav je podvig napravila.

Jepčirčir je tako na najbolji mogući način napravila uvertiru za Pariz i nastup na Olimpijskim igrama ovog leta, a njen rekord posebno dobija na težini kada se uzme u obzir da ga je istrčala na kultnom Londonskom maratonu koji je među najmasovnijim na celom svetu.

Drugo mesto na trci pripalo je Tigst Asefi iz Etiopije, dok je treća bila Džojslin Jepkosgei iz Kenije i one će se zajedno naći na pobedničkom postolju sa novom svetskom rekorderkom.

Peres Jepčirčir Foto: Tanjug / AP

Interesantno je da su i njih dve uspele trku da završe za manje od dva sata i 17 minuta, a prethodni rekord držala je Meri Kejtani sa vremenom od dva sata i 17 minuta i jedne sekunde postavljen 2017. godine.

Pre trke u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičari su odali počast velikom šampionu Kelvinu Kiptumu koji je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći u svojoj rodnoj Keniji.

(Telegraf.rs)

Video: "Ponosni smo, ostvarili smo primarni cilj da budemo u Top 10": Rekorderi Srbije sa SP u krosu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA