Evo koliko novca je zaradila Angelina Topić petim mestom na Svetskom prvenstvu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Čini se da suma ne odslikava veličinu uspeha

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici polako se približava svom završetku i već sada možemo reći da smo videli neke sjajne rezultate, momente koje će pojedini atletičari pamtiti čitavog života i jedan oboren svetski rekord.

Srbiju je u jednom od dva finala na izuzetan način predstavila Angelina Topić osvojivši visoko peto mesto u jakoj konkurenciji skoka uvis. Mlada atletičarka je tako nastavila niz odličnih rezultata i u seniorskoj konkurenciji, nakon sedme pozicije u Budimpešti na SP u avgustu.

Nakon završetka takmičenja u izjavi je istakla da nije uopšte razočarana i pored nedostatka sreće i zaista nema zbog čega da bude jer su pred njom tek izazovi.

Pa ipak, intersantno je da ovako visok plasman nije ispraćen u novčanom smislu na valjan način. Naravno, treba imati u vidu da atletika nije toliko profitabilan sport, međutim ovo je svetski nivo...

Topićeva je za peto mesto na planeti zaradila 6000 dolara, sumu koja je svakako značajna, ali ne odslikava veličinu uspeha.

Generalno, svi osvajači zlata na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu osvojili su ili će tek po 40.000 dolara, drugoplasirani 20.000, dok su nagrade do šestog mesta redom 10.000, 8000, 6000 i 4000 dolara.

Za obaranje svetskog rekorda sleduje 50.000 dolara, dok ukupan nagradni fond iznosi 2.464.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić posle osvajanja petog mesta: "Što se kaže rušila sam čarapom, ali polako se penjemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA