Zbog njegovog istorijskog "Supermen" skoka na glavu promenjena pravila atletike, sada ostvario uspeh karijere!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prošle godine se njegov snimak vrteo internetom...

Drugi dan Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici u Glazgovu i "Emirejts Areni" započet je finalom skoka udalj, tokom kog nije bilo velikih iznenađenja na prve dve pozicije, međutim jeste na poziciji broj tri.

Grk Miltiadis Tentoglu opravdao je zlato osvojeno u Budimpešti i sa preskočenih 8.22 ponovo stao na prvo mesto podijuma.

Iza njega se našao Italijan Matija Furlani sa sistim rezultatom, međutim u četvrtoj seriji je njegov drugi najbolji skok od 8.10 rival preskočio sa 8.15, pa je on ipak morao da se zadovolji srebrom.

Peta serija donela nam je preokret na pomenutom trećem mestu sa jednim neočekivanim imenom. Keri Meklud je nakon Svetskog prvenstva u Budimpešto bio po svim naslovnim stranama i njegov video snimak vrteo se po internetu, a sada će ga planeta pamtiti u drugom smislu.

U Mađarskoj se Meklud sapleo o dasku za odraz i izveo takozvani "Supermen" skok na glavu. Tada je doživeo i povredu od koje se relativno brzo oporavio, pa je Škotskoj rezultatom 8.21 došao do rezultata karijere i tako Nemca Simona Baca i Amerikanca Džeriona Losona ostavio bez odličja.

Interesantno je i to da je upravo nakon Mekludovog skoka u Budimpešti Svetska atletika započela proces promene pravila u skoku udalj, pa su nedavno ozvaničili da se daska za odraz više neće koristiti, odnosno da će biti ukinuta od 2026. godine.

Tim povodom oglasila se i Ivana Španović, kojoj se ta promena uopšte ne dopada.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić posle osvajanja petog mesta: "Što se kaže rušila sam čarapom, ali polako se penjemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA