Angelina Topić za Telegraf posle obaranja državnog rekorda: "Tek je početak sezone, nije mogla bolje krenuti"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ona je postigla odličan rezultat

Srpska atletičarka, ujedno i najbolja mlada atletičarka Evrope, Angelina Topić oborila je državni rekord za starije juniorke u skoku udalj u dvoranskim uslovima, na tromeču koji je održan u Beogradu.

Angelina je u trećoj seriji skočila 6.57 metara, i tako prebacila rekord koji je u juniorskim danima postavila Ivana Španović, a ujedno je takmičenje završila na prvom mestu sa najboljim rezultatom.

Nakon novog velikog rezultata, ona je u razgovoru za Telegraf iznela utiske, ali i očekivanja pred Svetsko dvoransko prvenstvo u dvorani koje sledi u martu u Glazgovu.

- Prezadovoljna sam današnjim takmičenjem. Danas sam se takmičila u skoku udalj, i plan je bio da se što manje umorim, i da iz što manje pokušaja skočim što više. Hvala Bogu to sam i uspela, iz trećeg pokušaja sam skočila svoj državni rekord u dvorani, što je ujedno i državni rekord u juniorskoj konkurenciji. Tek je početak sezone, i nisam mogla da je počnem na boljoj nozi. Očekuje me mnogo takmičenja, i evo već za tri dana se takmičim na državnom prvenstvu ovde u dvorani, gde ću skakati i udalj i uvis. Svaki sledeći vikend me čeka po jedno takmičenje, tako da mi je vrlo drago da sam ovako krenula i vrlo sam uzbuđena za celu sezonu - počela je Angelina.

Kada je reč o očekivanjima, Angelina je bila jasna.

- Nemam očekivanja, nikad ih nisam ni imala, ona na koja vi mislite. Moja očekivanja su da uvek dam sve od sebe, da budem što bolja tog dana kada takmičenje dođe. U smislu rezultata, ja nikada očekivanja nisam ni imala. Smatram da očekivanja stvaraju nepotreban pritisak, tako da, kao što sam rekla, očekujem da dam sve od sebe, i da posle takmičenja kažem da bolje nisam mogla - zaključila je Topićeva.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    24. januar 2024 | 23:57

    Браво малена!

  • Нерон

    25. januar 2024 | 02:20

    Лептирићу расти,расти,расти па скочи 7+ честитам на успеху!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA