≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Beogradskog maratona za Telegraf: "Dočekali smo preko 4.000 trkača iz celog sveta"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko Habuš razgovarao je za naš portal o tome kako je protekla organizacija samog takmičenja

  • 1

Tačno u 10.00 časova počeo je četvrti po redu  Beogradski polumaraton, a za nešto više od sat vremena saznaćemo i ko će se naći na pobedničkom postolju.

Direktor Beogradskog maratona, Darko Habuš razgovarao je za portal Telegraf o samoj trci i broju učesnika koji će proći ulicama glavnog grada Srbije.

- Sve je po ustaljenom planu i rasporedu. Danas smo tu da dočekamo preko 4.000 trkača na startu četvrtog Beogradskog polumaratona i poželimo sreću. Fin je dan, fini su uslovi. Jeste hladno, ali je suvo, što je važno za trkače, neće biti mokro ni klizavo. Sve što smo uspeli da uradimo smo uradili. Trkač nam je uvek u prvom planu i tako će da ostane - rekao je direktor Beogradskog polumaratona, Darko Habuš.

Koje su to novine u odnosu na prethodnu godinu?

- U suštini nema u odnosu na prošlu godinu kada je bio 3. Beogradski polumaraton. Imamo neka nova softverska rešenja, to nama mnogo znači tehnički. U svakom momentu možemo da vidimo gustinu trkača u realnom vremenu, da znamo kako da pomeramo resurse po stazi. To su noviteti za ovaj događaj, koje ćemo unaprediti za mesec april.

Naravno, organizacija je kao i uvek na vrhunskom nivou.

- Izazovno je, nije teško. Kada svoj posao voliš, nijedan dan na poslu nije težak. Ovo živimo i osećamo i volimo, već dugo godina to radimo. To ide svojim tokom. Teško je organizaciono zatvarati grad, ovog puta nemamo 42 kilometra, nego "samo" 21, pa je manje zahtevno. Već je to uigrana ekipa, tako da sada to ide svojim tokom. 

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski polumaraton spreman za obaranje rekorda! prijavilo se 4.000 takmičara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten

    28. novembar 2023 | 11:02

    Pokušajte da sledeće godine organizuje te maraton na Adi ili Kosutnjaku i nemojte da zarobljavate ceo Beograd sa blokadom ulica a i zdravije je u prirodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA