Pitanje na koje Oskar Pistorijus nije mogao da odgovori: Susret paraolimpijca i oca devojke koju je ubio

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Otac nastradale devojke preminuo je u septembru

Nakon što je postao slobodan, južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus odbio je da govori o sastanku sa ocem Rive Stinkamp - devojke koju je ubio u svom stanu 2013. godine.

Pistorijus je pristao da se sastane sa Stinkampovima u zatvoru, kao deo južnoafričkog programa dijaloga između žrtve i prestupnika. On je morao da ubedi Stinkampa da je priznao štetu koju je naneo.

Ipak, otac Rive Stinkamp, Beri, preminuo je u septembru ove godine, bio je uveren da je afrički paraolimpijac kriv za smrt njegove ćerke - jer nije mogao da se zakune da je nevin.

Beri je do poslednjeg trenutka života verovao da je ubistvo planirano jer je njegova ćerka želela da prekine romansu. On je ipak pažljivo slušao izlaganje Pistorijusa koji se pravdao da je nevin.

- Razgovarao sam sa njim i rekao mu da laže. Gledao sam direktno u njega, ali nije mogao da me pogleda u oči. Rekao sam mu, "ti imaš brata i sestru, imaš svoj život... Da li mi govoriš istinu?" Nije mogao da odgovori, samo je spustio glavu - rekao je Beri pre izvesnog vremena.

Podsećanja radi, Pistorijus je osuđen na 13 godina zatvora, ali je pušten na uslovnu slobodu pošto je odležao više od polovine svoje kazne. Njemu takođe nije dozvoljeno da napusti okrug Vaterklof, gde će boraviti sa svojim ujakom Arnoldom, a uslovna sloboda trajaće do 2029. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Teodora Boberić RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA