Vreme čitanja: oko 1 min.

Jevrosimović: Grad Beograd je posle zlata u Budimpešti pozvao Ivanu Vuletu da sa građanima proslavi pobedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srpskog atletskog saveza dao je izjavu kojom je objasnio spekulacije oko Ivane Vulete

  • 7
Atletika, Svetsko prvenstvo Arena Foto: Milena Đorđević

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović oglasio se povodom spekulacija na društvenim mrežama i u medijima da Ivana Vuleta nije pozvana na "zajednički doček ispod balkona" u noći kada su svoje medalje proslavili srebrni košarkaši, a u slavlju im se pridružio najbolji teniser u istoriji, Novak Đoković.

Kako je objasnio Jevrosimović, Vuleti je posle "zlata" u Budimpešti 20. avgusta bio upućen poziv da titulu proslavi "ispod balkona".

- Grad Beograd je odmah posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti preko Srpskog atletskog saveza uputio poziv Ivani Vuleti da joj se organizuje doček "ispod balkona" i da ona zajedno sa građanima proslavi svoj veliki uspeh, a Ivani je taj poziv prosleđen. Ivana u tom trenutku nije bila za to. Veličanstveni doček koji je organizovan u utorak bio je namenjen uspehu srpskih košarkaša, a spontano im se pridružio i Novak Đoković, koji je u tom trenutku bio u Beogradu. Ivana je uvek ponosno predstavljala Srbiju i ponosila se zastavom pod kojom je ostvarila neke od najvećih rezultata u istoriji našeg sporta. Svaki pokušaj politizacije sporta i velikog uspeha Ivane Vulete i srpske atletike je za žaljenje - rekao je Veselin Jevrosimović.

Podsetimo, brojni Beograđani su u utorak dočekali srebrne košarkaše koji su ostvarili veliki uspeh osvojišvi srebrnu medalju na Mundobasketu, a kasnije se proslavi pridružio i najbolji teniser u istoriji Novak Đoković, kao i najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić.

(Telegraf.rs)

Video: Lukić, Mehmedović i Kijanović nakon mitinga za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    15. septembar 2023 | 08:01

    Jokic se nije pridružio reprezentaciji. Bio je čovek umoran. Po meni nije bilo primereno ni da se pojavi na slavlju koje je upriličena u restoranu. Jokica bi trebalo poslati kid Djokovica da se uci patriotizmu.

  • Dr

    15. septembar 2023 | 13:13

    Bili su i zlatni košarkaši 3*3

  • Ziko

    15. septembar 2023 | 13:45

    Bila je i Jeca!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA