≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetsko prvenstvo u atletici ne bi bilo isto bez njih, i zbog toga je Budimpešta pun pogodak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Procene su da će širom sveta do kraja takmičenja šampionat premašiti brojku od milijardu gledalaca

  • 0
Svetsko prvenstvo u atletici Budimpešta Foto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

Kada se nalazite na jednom takmičenju ogromnih razmera čini se da vreme protiče brzinom svetlosti. Svetsko prvenstvo u atletici ulazi u svoj šesti dan, veliki broj disciplina već je okončan, međutim pred nama je još vrlo interesantnih nadmetanja u kojima će publika moći da uživa na isti način kao i do sada.

Pa ipak, ko je planirao da ode na stadion pitanje je da li će to moći da učini ukoliko već nije nabavio kartu. Zainteresovanost navijača koji su doputovali u Budimpeštu, kao i stanovnika samog grada, u sredu je dostigla vrhunac. Sve ulaznice su planule za večernji program, ispred Nacionalnog atletskog centra mogli su da se vide ljudi koji su pokušavali da dođu do karte od preprodavaca, pa su sa natpisima u rukama kružili oko kompleksa.

Interesovanje ne iznenađuje ni organizatore ni predstavnike Svetske atletike. Jednostavno je izabrana prava zemlja za najveći sportski događaj u 2023. godini. Nivo na kojem je svaki detalj isplaniran do krajnjih granica je nešto što oduševljava i moje kolege i sve one koji imaju bilo kakve veze sa šampionatom.

Svetsko prvenstvo u Budimpešti Foto: Telegraf.rs

Sve to je prepoznala i publika, tribine su čak i tokom dana vrlo dobro ispunjene, dok se u večernjim terminima osim za posmatranje onih najbitnijih događaja i finala vreme koristi i u svrhu razonode. Ogromna broj štandova, fan zona koja postoji i uz stadion, ali i u centru Budimpešte navijačima daje mogućnost da se oprobaju u trčanju, skoku, bacanju...

Na kraju krajeva ništa ne bi bilo isto bez njih. Svrha sporta je osim u promociji zdravog života i pronalazak načina da se publici pruži potpuni ugođaj.

Procene organizatora kažu da je već sada ovo Svetsko prvenstvo gledanije od onog u Londonu 2017. i da će do kraja nadmašiti i milijardu gledalaca širom sveta (naravno računajući televiziju i internet platforme) što je možda bilo i nezamislivo pre samo nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Video: Momenat za istoriju: Ivana Vuleta razvila srpsku zastavu u Budimpešti i optrčala pobednički krug!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA