≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija dobila još jednog pobednika na Svetskom prvenstvu atletici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uspeh, makar to bilo samo u svojoj grupi i u konkurenciji medijskih radnika

  • 0
Svetsko prvenstvo u atletici, trka medija na 800 metara Foto: Kristina Bugarski

Ako ste mislili da će samo Ivana Vuleta Srbiji doneti prvo mesto u uvodnih nekoliko dana Svetskog atletskog prvenstva prevarili ste se.

Četvrti dan takmičenja, baš kao i treći, u svom programu nije sadržao niti jedno nadmetanje sportista u prepodnevnim časovima. Organizatori su to iskoristili kako bi zbližili medijske radnike, pa je za sve zainteresovane dostupna bila trka na 800 metara u Nacionalnom atletskom centru.

Ukupno 136 novinara i fotografa izašlo je na crtu u i oprobalo se u ulozi svetskog rekordera u ovoj disciplini Kenijca Dejvida Rudiše, koji se pojavio u jednom momentu.

Takmičenje je bilo podeljeno na jedanaest grupa, jer drugačije ne bi bilo ni izvodljivo organizovati ga. Ukupno tri predstavnika imala je Srbija, Kristinu Bugarski iz portala Dnevnik, jedinog fotografa iz naše zemlje na šampionatu Dimitrija Vasilijevića i moju malenkost.

Svetsko prvenstvo u atletici, trka medija na 800 metara Foto: Kristina Bugarski
Najveći uspeh od nas troje ostvario je Dimitrije osvojivši prvo mesto u svojoj grupi, za koje je dobio i simboličnu nagradu! Sa vremenom 2:25.03 iza sebe je ostavio sve svoje konkurente u sedmoj grupi i tako i na rekreativnom nivou među svetskim medijima Srbiju postavio dosta visoko. U generalnom plasmanu zauzeo je 30. poziciju.

- Sjajna je ideja i organizacija je bila dobra, lep je osećaj trčati na tako velikom stadionu. Sprijateljio sam se sa dosta drugih novinara. Što se tiče pobede znao sam da imam dobre šanse, ali nisam baš očekivao da pobedim u svojoj grupi pa sam stvarno presrećan - istakao je Vasiljević.

Kristina je u ukupnom poretku bila 124. jer je iz nekog razloga sabrana celokupna tabela iako su dame bile izdvojene, ali je makar u svojoj kategoriji bila tu negde na zlatnoj sredini premašivši sva svoja očekivanja.

- Fenomenalno je iskustvo trčati na stadionu na kom se održava Svetsko prvenstvo. Nezaboravan je osećaj i doživljaj. Što se tiče rezultata koji je bio u drugom planu zadovoljna sam jer je ovo najbolji rezultat koji sam ostvarila na 800 metara, a inače retko kad i trčim. Čestitam kolegi Iliću, a posebno Vasiljeviću koji je osvetlao srpske medije - u šaljivom tonu prokomentarisala je Kristina Bugarski.

Svetsko prvenstvo u atletici, trka medija na 800 metara Foto: Kristina Bugarski

Na samom kraju tu je bio i autor ovog teksta, koji je sa vremenom 2:29.90 bio jako blizu svom zemljaku, međutim našao se u izuzetno jakoj konkurenciji unutar grupe, pa je uprkos vođstvu nakon 300 metara posustao na samom kraju. To je bilo dovoljno za ukupno 39. poziciju.

Prvo mesto u generalnom plasmanu zauzeo je Giljom Loren iz Švajcarske sa sjajnim vremenom od 1:56.57, dok su drugo odnosno treće mesto obezbedili Peter Kovač iz Slovačke i Kajl Merber iz SAD-a. Ispod dva minuta istrčao je i Katal Denei iz Irske.

Sve u svemu ovo je bilo pravo osveženje i iskustvo koje treba osetiti. Posebno kako bi i nas medijske radnike podsetilo da je neophodno održavati fizičku formu na određenom nivou.

Poslednjeg dana Svetskog prvenstva 27. avgusta u gradu će biti održane i dve trke na 2000 i 10000 metara za koje će svi zainteresovani plaćati kotizaciju.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Vuleta s ponosom slušala Bože pravde, pa se prekrstila i poljubila zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA