≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Vučić sa atletičarima u Budimpešti: "Da napravimo i mi stadion kao u Mađarskoj"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među prisutnima su, između ostalih, bili ministar finansija Siniša Mali i ministar sporta Zoran Gajić, kao i predsednik Srpskog atletskog Saveza Veselin Jevrosimović

  • 18
Veselin Jevrosimović Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa srpskim atletičarima koji predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti i rukovodstvom Srpskog atletskog saveza.

Predsednik se zahvalio srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti što brane boje naše zemlje.

Tokom razgovora sa atletičarima, Vučić je rekao da su Mađari napravili prelep novi stadion za atletiku i da bi voleo da smo i mi to uradili.

- Ja sam video ovaj stadion što su napravili, stvarno je lep. Prelepo je kako su uradili. Važno je da pokušamo i mi. Gledam da sad to napravimo, da smo mi to uradili, plakao bih od sreće - rekao je Vučić.

- Problem je u održavanju ovoga što smo uradili. Moramo da nađemo neka rešenja za budućnost. Tražimo najmodernije svetske kompanije da nam pomognu da vodimo stadione koje smo napravili, jer ne dolazi u obzir da to ostavimo na upravljanje lokalnim samoupravama. To bi bila katastrofa. Imamo problem i sa održavanjem tribina -rekao je Vučić.

U razgovoru sa atletičarima, pored predsednika Vučića, bio je i ministar sporta Zoran Gajić, ministar finansija Sinaša Mali, predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović, direktor SAS-a Slobodan Branković, dok su od sportista bili Ivana Vuleta, Armin Sinančević, Asmir Kolašinac i drugi.

Predsednik je pokazao da je upućen u dešavanja kada je reč o atletici.

- Ja, za razliku od drugih, slučajno znam i kako je Asmir i odakle je i kako je došao. Uvek je davao sve što je mogao za Srbiju. Armine kako je bilo juče?

- Kvalifikacije, finale - odgovorio je on.

- Nego, gadna je konkurencija - rekao je predsednik i nastavio:

- Stvarno, nikad za kuglu nije bilo teže. Vi ste iz Brodareva, prijepoljska opština.

- Kad pogledate, mi smo jako blizu. Lad pogledate odakle je moj otac, to je samo preko brdo - nadovezao se Asmir Kolašinac, a usledio je šaljiv odgovor Vučića:

- Jes preko brda, samo ti treba dva sata - istakao je i izazvao smeh svih na sastanku.

Obratio se u prijatnom tonu Vučić i predsedniku Srpskog atletskog Saveza, Veselinu Jevrosimoviću.

- Oni su ti tri različite opštine, Elzan, Asmir i Armin. Hvala svim kako i na koji način brane boje Srbije - istakao je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Vuleta ima važnu poruku za sve navijače pred Svetsko prvenstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taša

    20. avgust 2023 | 12:12

    Vučić pruža podršku svim sportistima, država stalno ulaže u naše talentovane sportiste!

  • MarijaM

    20. avgust 2023 | 11:25

    Srbija je zemlja sporta i imamo vrhunske sportiste koji nas predstavljaju na svim takmičenjima na najbolji mogući način.

  • Vida

    20. avgust 2023 | 10:39

    Puno uspeha našim atletičarima. Država Srbija sistematski ulaže u sportsku infrastrukturu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA