≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpsko čudo, Adriana Vilagoš za Telegraf posle zlata u Jerusalimu: "Bićemo jaka seniorska reprezentacija"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Adriana je po sletanju u Beograd iznela prve utiske

  • 6

Srpsko čudo od deteta, zlatna Adriana Vilagoš je sletela u Beograd. Evropska juniorska šampionka u bacanju koplja se vratila sa novom medaljom, i to najsjajnijom. 

Naša mlada atletičarka osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Jerusalimu. Ona je hicem u četvrtoj seriji od 58,38 metara stigla do prvog mesta i novog velikog uspeha za srpsku atletiku.

Posle velikog uspeha, po sletanju u Beograd, Adriana je za Telegraf iznela svoje utiske.

- Jako sam srećna. Ovo je bio cilj koji sam ispunila. Posle dva srebra sa usledilo je zlato. Rezultatski ne mogu da kažem da sam zadovoljna ali najbitniji je plasman. Jako sam srećna sto sam deo reprezentacije. Nadam se da ćemo jednog dana svi biti jedna jaka seniorska reprzenetcaija - istakla je ona i dodala:

- Nije baš počelo finale kako sam ja isplanirala. Bilo je interesantno. Srećna sam što sam bacila 58 metara, što nije loš rezltat. Idemo dalje.

Ono što sledi jeste prvenstvo u Budimpšešti, a sledeće godine predstoje Olimpijske igre u Parizu.

- Moj cilj je ulazak u finale. Da. Ove sezone sam fokusirana na postavljene ciljeve. Kada to završimo kreću pripreme za Olimpijske igre - istakla je Vilagoš.

Da podsetimo, Vilagoš je četvrtu medalju za Srbiju na prvenstvu, drugu zlatnu, obezbedila sjajnim hicem u četvrtoj seriji (58,38 metara). Ona je nastavila niz sjajnih rezultata i evropsko zlato pridodala kolekciji u kojoj su dva svetska juniorska svetska zlata, jedno evropsko srebro, kao i seniorsko srebro sa šampionata Evrope prošle godine u Minhenu.

Svoje utiske po dolasku u Beograd izneo je i Nikola Kostić koji je tkamičenje završio kao peti u disciplini 400 metara.

- Iskreno, ciljevi su nam mnogo veći. Ta medalja je bila cilj od prošle godine i Svetskog prvenstva. Sve u svemu, celo iskustvo je bilo neverovatno i sledeće godine verujemo u nove izazove. Sledeće godine imamo Olimpijske igre, seniorsko evropsko prvenstvo. Pokušaću kao mlađi među seniorima da se pokažem na toj velikoj sceni - istakao je Kostić.

Video: Nikola Kostić: Pokušaću da se kao mlađi među seniorima pokažem na velikoj sceni

(Telegraf.rs)

Video: Evropska šampionka u bacanju koplja se vratila sa novom medaljom, onom najsjajnijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    11. avgust 2023 | 09:38

    ❤️❤️❤️

  • Saša Le

    11. avgust 2023 | 14:06

    Srbijo čuvaj ova naša dva dijamanta.

  • Sportski savez Vojvodine

    11. avgust 2023 | 17:17

    Da li je nekome poznata cinjenica da su Madjari hteli da je dovedu,da su joj nudili sve I svasta,uslove 3 puta bolje nego što ima u Srbiji i sto moze da joj ponudi Srbija i da je ovo dete izabralo SRPSKU ZASTAVU?!!!!! Da se razumemo Madjarica je po nacionalnosti! Mislim da je to nesto sto Srbija i mi kao narod iznad svega moramo da cenimo. Naklon do poda ovom detetu,a svima nama,sportskim radnicima poruka,da se borimo za ovakvu decu za ovakve bisere,da ih postujemo i da se borimo da im omogućimo sto bolje uslove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA