≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi predsednik Evropske atletike za Telegraf: "Srpski savez je jedan od najaktivinih u Evropi, ali i u svetu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takmičenje, digitalizacija i inovacije su glavni ciljevi na kojima će raditi Karamarinov

  • 0

Na Kongresu Evropske atletike koji se od 21. do 23. aprila 2023. godine održava u Beogradu, odlučeno je da će aktuelni predsednik Dobromir Karamarinov ostati na čelu Evropske atletike i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Novi-stari predsednik izdvojio je malo vremena i za Telegraf izneo prve utiske.

  • Koji su Vaši utisci sa današnjeg kongresa?

- Na početku, hvala vam mnogo. To je konkretna odluka. Ja sam veoma srećan i ponosan da sam reizabran. I ja sam srećan da sada imam četiri godine na raspolaganju, jer je moj prethodni mandat bio malo čudan posle smrti mog dragog prijatelja i prijatelja našeg predsednika. Imao sam tri godine, a bilo je izbora u međuvremenu. Bilo je to tokom pandemije, tokom rata. I ja se nadam da će naredne četiri godine biti mnogo mirnije, i da ćemo razmišljati kako da unapredimo atletiku, kako da razvijemo naše članice federacije.

  • Koji su glavni ciljevi? Vi ste spomenuli tri važne stvari na kojima ćete raditi.

- Da, to je moj program. To su moja tri prioriteta: takmičenje, digitalizacija i inovacije, naravno kao i zajednica. Ali, naš centralni posao su takmičenja. Šampionati, moramo da organizujemo naša takmičenja i moramo naći novi način. Na primer, ovaj evropski timski šampionat, biće održan na Evropskim igrama, sa svim divzijama na istom mestu i u isto vreme.

- To će nam doneti, dosta velike finansijske prihode od nekoliko milona eura, a takođe i multi sport koncept koji će već biti u Berlinu i Minhenu, ali ne istovetno, jer atletika nije imala toliko kontrolu nad organizacijom. Želim da unapredim proces. Ja sam zagovornik multi sport koncepta, ali atletika mora da bude ta koja donosi odluke da bi ostvarila benefite koji naš sport zaslužuje.

  • Gospodin Sebastijan Kou je ovde na kongresu. Čuli smo mnogo lepih reči od njega o Balkasnkoj atletskoj federaciji, kao i o Evropskoj atletici. Šta vaš reizbor znači za atletiku Balkana kao i za Srbiju.

- Najpre, svi znaju da imam veoma bliske odnose sa srpskom atletikom, ne samo zato što sam dobar prijatelj sa Slobodanom i Veselinom, već zato što Srpski atlestski savez je jedan od najaktivinih saveza ne samo u Evropi, nego i u svetu poslednjih godina. Ovde je bila Evropska konvencija, Evropski kros kantri šampionat, Evropsko i svetsko dvoransko prvenstvo.

- Imamo jednu od najaktivnijih federacija u Evropi kao što je srpska atletika. Te relacije će da se još više unaprede i pri tome mislim i nadam se da će u dogledno vreme ovde biti održan Evropski ili svetski šampionat na otvorenom. Zašto da ne?

  • Da li znate koliko mi čekamo na to?

- Da, mogu da zamislim. Mogu da zamislim i znam da zaslužujete da organizujete ta takmičenja. Imate potencijal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA