Sebastijan Kou za Telegraf: "U Srbiji je atletika zdrava, a napredak veliki, Ivanin skok zapisan u zvezdama"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Prvi čovek svetske atletike je biranim rečima govorio o Srbiji

Na Kongresu Evropske atletike koji se od 21. do 23. aprila 2023. godine održava u Beogradu, odlučeno je da će aktuelni predsednik Dobromir Karamarinov ostati na čelu Evropske atletike i u narednom četvorogodišnjem mandatu. 

Kongresu je prisustvovao i predsednik Svetske atletike, Sebastijan Kou koji je za Telegraf izneo svoje utiske.

- Evropska Federacija je odabrala veoma snažan Savet za sledeće četiri godine. Ovo je veoma važno jer će donositi velike odluke. Trendovi i progres bi trebalo da budu napravljeni. Taj Savet je jak Savet. Veliko mi je zadovoljstvo što je Dobromir ponovo izabran na mesto predsednika. To daje sigurnost i kontinuitet za posao koji je pred nama.

Koliko je izbor Dobromira Karamarinova važan za evropsku i balkansku atletiku potvrđuje Kou.

- Važan je za obe stvari. Mislim da će se Dobromir sada fokusirati na Evropsku atletiku. Sledeće četiri godine su važne jer Svetska i Evropska atletika blisko sarađuju.

Kou je u Beogradu uvek dragi gost, a svedočio je brojnim uspesima srpske atletike tokom godina. Tako, ističe koliko je veliki napredak ostvaren od njegovog prvog dolaska.

- Veliki progres. I u smislu infrastrukture, kao i posvećenost predsednika da vodi atletiku. Imamo dvoransku infrastrukturu, imali smo prošle godine Svetsko dvoransko prvenstvo, verovatno najbolje prvenstvo koje smo ikada imali. Takođe, poseta je bila spektakularna i odlična atletsku predstavu. I na kraju, sve to zaključno sa Ivaninim skokom koji će ostati "zapisan u zvezdama".

Srbija osim Ivane Vulete i drugih iskusnijih atletičara, ozbiljno računa na mlade zvezde koje krče svoj put do medalja.

- Vilagoš je zvezda u usponu. Zadovoljstvo nam je da slavimo njen uspeh i doprinos sportu na kraju sezone u Monaku. Bila je tamo i zadovoljstvo nam je bilo da je ugostimo. Zaista je važno da se ne fokusiramo samo na najveći nivo naših takmičara, već da vidimo i šta je ono što dolazi kada je reč o juniorima. U Srbiji, sve to deluje zaista "zdravo".

Srbija, i te kako, želi organizaciju velikog takmičenja na otvorenom. Kou potvrđuje da i taj cilj nije tako dalek.

- Uvek dobijam to pitanje, a moj odgovor je jednostavan: Srbija je ambiciozna. Ugostila je brojna prvenstva. Uvek je zainteresovana za to. Siguran sam da će napredovati do sledećeg nivoa.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA