Bibić ponosan posle bronze: "Ovo je medalja za moj narod, za celu Srbiju, jedva čekam da dođem u Pazar"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Srpski atletičar izneo prve utiske posle sletanja u Beograd

Srpski atletičari stigli su u Beograd posle Evropskom prvenstvu i Istanbulu, odakle su se vratili sa dve bronzane medalje, koje su doneli Ivana Vuleta u skoku udalj i Elzan Bibić u trci na 3.000 metara.

Nakon utisaka Ivane Vulete, koja je istakla da je u Istanbul stigla "rovita" sa problemom sa povredom, svoje utiske je na aerodromu izneo i Elzan Bibić, koji je osvojio svoju prvu seniorsku medalju na velikom takmičenju.

- Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan trkom koju sam istrčao, jer sam u kvalifikacijama sa prvog mesta ušao u finale. To mi je dalo dodatni podsticaj. Sama priprema za takmičenje je bila na visokom nivou, bio sam izuzetno spreman, to sam pokazao prvo u kvalifikacijama, posle u finalu. U finalu je bila ozbiljnija priča, dosta trkača je bilo sa dobrim rezultatima, a predjačio je Jakob Ingebrigsten, kao i drugi visoko rangirani atletičari.

- Ja sam bio treći pozicioniran izuzev Ingebriksena i Mašala, ovo takmičenje je dokaz da ti rezultati koji su istrčani pre samog šampionata ne moraju da znače ništa već samo priprema i taktika na samom takmičenju - rekao je Bibić, a onda analizirao samu trku.

- Oni su od samog početka u finalu išli na vodeće pozicije, ja sam pozadi kontrolisao, iako sam očekivao da bude jak tempo od Ingebrigstena, to se nije desilo, u samoj trci se promenila taktika, kontrolisao sam trku sa neke 5-6 pozicije, postepeno sam se pomerao za poziciju kako se trka odvijala. Uspeo sam da iskontrolišem celu trku i da dođem do bronzane medalje.

- Izuzetno mi je drago da posle toliko medalja Srbija dobila medalju i na srednjim prugama, nije lako osvojiti medalju na ovim disciplinama, to su discipline gde vladaju Evropljani, Norvežani i Španci, uspeo sam da se uvrstim u najbolja tri i dokazao da i Srbija ima trkača koji može da se uvrsti u sam vrh u Evropi - poručio je Pazarac, koji je istakao da jedva čeka doček u svom gradu.

- Da, ova medalja je, kao što sam rekao, za mene, pa za moj narod, porodicu, za celu Srbiju, za Pazar, za Pešter, već sutra me očekuje doček u Pazaru, ja se nadam da će biti lepo i jedva čekam da stignem u svoj grad - poručio je Bibić, koga uskoro čeka i nastavak priprema za sezonum na otvorenom.

- Sada ide vikend odmora, posle toga kreće priprema za sezonu na otvorenom, nadam se da će sezona na otvorenom biti svetla takođe, ova zimska sezona je dokaz da idem pravim putem.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA